ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΟΑΠ: Οικονομική ενίσχυση στους γεωργούς που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές το 2021

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 (ώρα 23:59 μ.μ.) ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.eas.capo.gov.cy

ΚΥΠΕ

Ο Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών ενισχύει οικονομικά τους γεωργούς, που πλήγηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το 2021.

Ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρει ότι η οικονομική στήριξη των πληγέντων γεωργών εντάσσεται στο μέτρο για «Στήριξη επενδύσεων για αποκατάσταση γεωργικού δυναμικού» στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Κύπρου 2014 - 2020.

Συγκεκριμένα παρέχεται οικονομική ενίσχυση σε γεωργούς των περιοχών, Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου και Πλατανιστάσας, Κοίλης και Τάλας, Αρακαπά, Επταγώνιας, Ακαπνού, Διερώνας, Οδού, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Αγίους Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς, Γιόλου, Σίμου, Δρύμου και Δρυνιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το μέτρο παρέχει στήριξη στους πληγέντες γεωργούς που έχουν αποκαταστήσει ή προτίθενται να αποκαταστήσουν το γεωργικό τους δυναμικό (π.χ. γεωργικά μηχανήματα, υποστατικά, μηχανολογικός εξοπλισμός) και να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον ίδιο παραγωγικό κλάδο που απασχολούνταν πριν τα καταστροφικά συμβάντα».

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 (ώρα 23:59 μ.μ.) ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.eas.capo.gov.cy.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο μέσω διαπιστευμένων φορέων –συμβούλων, οι οποίοι εγκρίθηκαν για το σκοπό αυτό από το Τμήμα Γεωργίας.

Ο κατάλογος των διαπιστευμένων φορέων, το ενημερωτικό έντυπο και όλο το συνοδευτικό υλικό είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΚΟΑΠ www.capo.gov.cy καθώς και στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 www.paa.gov.cy.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση