ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κοινές δράσεις ΧΑΚ - Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων για άντληση κεφαλαίων

Έγινε αναφορά στο ζήτημα αποκρατικοποίησης του ΧΑΚ

ΚΥΠΕ

Ανάληψη κοινών δράσεων με το ΧΑΚ, συμφώνησε ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, ο οποίος εξετάζει τρόπους εξεύρεσης κεφαλαίων για επενδύσεις.

Ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων και το ΧΑΚ συμφώνησαν όπως εξεταστεί η δυνατότητα συμπερίληψης εταιρειών μεγάλων αναπτύξεων στην παρουσίαση (road – show), που οργανώνει κάθε χρόνο το Χρηματιστήριο στην Αθήνα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος, σημειώνοντας ότι διερευνά εναλλακτικούς τρόπους εξεύρεσης κεφαλαίων για επενδύσεις.

Το ζήτημα της άντλησης κεφαλαίων μέσω του ΧΑΚ και οι δυνατότητες που προσφέρει το Χρηματιστήριο, στην προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Συνδέσμου με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Πιο συγκεκριμένα, το ΧΑΚ παρουσίασε στον Σύνδεσμο Μεγάλων Αναπτύξεων το γενικό πλαίσιο λειτουργίας του, τις διάφορες αγορές του, τις ειδικές προϋποθέσεις εισαγωγής των τίτλων και τα πλεονεκτήματα εισαγωγής των τίτλων στο ΧΑΚ.

Ειδικότερα, τονίστηκε ότι οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του φορολογικού καθεστώτος, σε συνάρτηση με επενδύσεις στο ΧΑΚ καθώς τα κέρδη από τη διάθεση μετοχών στο ΧΑΚ που εξαιρούνται από οποιαδήποτε φορολογία. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι έχει καταργηθεί το ειδικό τέλος επί των Χρηματιστηριακών Συναλλαγών στην πώληση αξιών (που ίσχυε προηγουμένως), ενώ τα μερίσματα σε μη φορολογικούς κατοίκους Κύπρου εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος, φόρο άμυνα κ.α.

Πλεονέκτημα για τις εταιρείες η μείωση από το 30% στο 3% του ποσοστού φόρου για Έκτακτη Αμυντική Εισφορά για Φυσικά πρόσωπα και Ταμεία Προνοίας

Σημαντικό πλεονέκτημα για τις εταιρείες που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΧΑΚ αποτελεί και η μείωση από το 30% στο 3% του ποσοστού φόρου για Έκτακτη Αμυντική Εισφορά για Φυσικά πρόσωπα και Ταμεία Προνοίας που επενδύουν στα Εταιρικά Ομόλογα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Ανδρέας Δημητριάδης ζήτησε ενημέρωση κατά πόσο το ΧΑΚ έχει τη δυνατότητα για εξασφάλιση κεφαλαίων για τις εταιρείες – μέλη του Συνδέσμου, από διεθνή θεσμικά κεφάλαια, καθώς και ευρωπαϊκές αγορές με τις οποίες συνεργάζεται το ΧΑΚ. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΧΑΚ Μαρίνος Χριστοδουλίδης από την πλευρά του υπογράμμισε, προστίθεται, ότι αποτελεί πλεονέκτημα για τους διεθνείς επενδυτές το γεγονός ότι το ΧΑΚ εφαρμόζει τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς που διασφαλίζουν τη διαφάνεια.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ζήτημα της αποκρατικοποίησης του ΧΑΚ, με τον κ Χριστοδουλίδη να τονίζει ότι με τον ερχομό στην Κύπρο ενός διεθνούς και εγνωσμένου κύρους Χρηματιστηρίου, θα δημιουργηθούν μεγαλύτερες ευκαιρίες για προσέλκυση πρόσθετων επενδύσεων οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων και το ΧΑΚ συμφώνησαν όπως εξεταστεί η δυνατότητα συμπερίληψης εταιρειών μεγάλων αναπτύξεων στην παρουσίαση (road – show) που οργανώνει κάθε χρόνο το Χρηματιστήριο στην Αθήνα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση