ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κομισιόν: Πράσινο σε κυπριακό πρόγραμμα ενίσχυσης των παραγωγών χαλλουμιού

Το πρόγραμμα αφορά άμεσες επιχορηγήσεις με μέγιστο ποσό χρηματοδότησης τις 200 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο

ΚΥΠΕ

Την έγκριση κυπριακού προγράμματος κρατικών ενισχύσεων για τους παραγωγούς χαλλουμιού συνολικού ύψους 890 χιλιάδων ευρώ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει του προσωρινού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα αφορά άμεσες επιχορηγήσεις με μέγιστο ποσό χρηματοδότησης τις 200 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο, με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων των ελλείψεων σε ρευστότητα και κάλυψη μέρους των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί λόγω της πανδημίας της COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν, ιδιαίτερα στον τομέα της εστίασης.

Όπως σημειώνεται, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και αποθήκευση χαλλουμιού.

Η Επιτροπή έκρινε πως το κυπριακό καθεστώς στήριξης συνάδει με τους του προσωρινού πλαισίου καθώς η ενίσχυση δεν υπερβαίνει τα 2,3 εκατ. ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγείται το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Το κείμενο της απόφασης θα δημοσιευθεί με τον αριθμό υπόθεσης SA.102885 στο μητρώο κρατικών ενισχύσεων στην ιστοσελίδα της Επιτροπής για τον ανταγωνισμό, μόλις διευθετηθούν ζητήματα εμπιστευτικότητας που τυχόν θα προκύψουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση