ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΤΚ: Αύξηση καταθέσεων και μείωση δανείων τον Αύγουστο

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφτασε στο 0,6%, σε σύγκριση με 1,3% τον Ιούλιο

ΚΥΠΕ

Τον Αύγουστο σημείωσαν καθαρή αύξηση €173,7 εκ. οι συνολικές καταθέσεις και καθαρή μείωση €100 εκ. τα συνολικά δάνεια, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία καταθέσεων και δανείων των Νομισματικών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (ΝΧΙ) με μήνα αναφοράς τον Αύγουστο 2022, τα οποία περιλαμβάνονται στην έκδοση Νομισματικές και Χρηματοοικονομικές Στατιστικές Σεπτεμβρίου 2022, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου την Τρίτη.

Οι συνολικές καταθέσεις τον Αύγουστο κατέγραψαν καθαρή αύξηση €173,7 εκ., σε σύγκριση με καθαρή μείωση €183,9 εκ. τον Ιούλιο. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφτασε στο 0,6%, σε σύγκριση με 1,3% τον Ιούλιο. Το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Αύγουστο έφθασε στα €51,5 δισ.

Αντίθετα, τα συνολικά δάνεια τον Αύγουστο κατέγραψαν καθαρή μείωση €100 εκ., σε σύγκριση με καθαρή μείωση €162,7 εκ. τον Ιούλιο. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο 2%, σε σύγκριση με 1,9% τον Ιούλιο. Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Αύγουστο έφθασε στα €28,5 δισ.

Η Κεντρική σημειώνει ότι ο όρος "καθαρή μείωση/αύξηση" αντιπροσωπεύει τον όρο "συναλλαγές", δηλαδή δεν περιλαμβάνει τις μεταβολές που προήλθαν από αναταξινομήσεις, συναλλαγματικές και άλλες αναπροσαρμογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση