ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΤΚ: Μεγάλη αύξηση στην αξία των ακάλυπτων επιταγών τον Ιούνιο

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών που εκδόθηκαν παρουσίασε μείωση 25%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε τον Ιούνιο στον αριθμό και στην αξία των ακάλυπτων επιταγών, που εκδόθηκαν στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ).

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο καταχωρήθηκαν 47 ακάλυπτες επιταγές στον προκαταρκτικό κατάλογο του Κεντρικού Αρχείου Πληροφοριών με την αξία τους να ανέρχεται σε €142.793 σε σύγκριση με μόλις 9 τον προηγούμενο μήνα, αξίας €13.008. Σημειώνεται ότι η αξία των ακάλυπτων επιταγών που καταχωρήθηκαν στον προκαταρκτικό κατάλογο είναι η υψηλότερη φέτος.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών που εκδόθηκαν παρουσίασε μείωση 25% ενώ αντίθετα η αξία κατέγραψε αύξηση 14%.

Στον προκαταρκτικό κατάλογο καταχωρήθηκαν συνολικά 30 πρόσωπα, 15 φυσικά πρόσωπα και 15 νομικά (6 και μηδέν αντίστοιχα τον Μάιο) με το σύνολο των καταχωρήσεων (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για την περίοδο Ιανουαρίου Ιουνίου να ανέρχεται σε 142.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, τον Ιούνιο υπήρξαν συνολικά 28 καταχωρήσεις στο ΚΑΠ, εκ των οποίων 8 νομικά πρόσωπα σε σύγκριση με 1 τον προηγούμενο μήνα, 10 φυσικά πρόσωπα (κανένα τον Μάιο) και 10 φυσικά πρόσωπα που ελέγχουν νομικά πρόσωπα (1 τον Μάιο).

Σημειώνεται ότι η ΚΤΚ είχε ανακοινώσει μέτρα που αφορούσαν τη λειτουργία του ΚΑΠ λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η ισχύ των οποίων επεκτάθηκε μέχρι τις 18 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση