ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κώστας Καδής στην «Κ»: Αρχίζουν το 2021 τα έργα για τον Ακάμα

Αλλάζει το οδικό δίκτυο εντός του πάρκου, δεν αλλάζουν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του σχεδίου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Η πανδημία έχει αλλάξει πολλά δεδομένα και έχει προκαλέσει την αναβολή χρονοδιαγραμμάτων σε πολλά έργα. Δεν φαίνεται ωστόσο να έχει επηρεάσει την πορεία των σχεδιασμών για το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα, το οποίο προχωρά κανονικά στην ολοκλήρωση του πριν από το τέλος του 2022. Ήδη μάλιστα έχουν γίνει σχετικές ρυθμίσεις και περιορισμοί στην διακίνηση των τετράτροχων εντός του πάρκου. Περί τα τέλη του χρόνου θα ξεκαθαρίσει και ο προϋπολογισμός του έργου που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ. Σε συνέντευξη του στην «Κ» ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, αναφέρεται επίσης σε άλλα δύο σημαντικά ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του- τις δράσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις εξελίξεις για την κατοχύρωση του χαλουμιού. Και για τα δύο ζητήματα για τα οποία ο Σεπτέμβριος φαίνεται να είναι εξαιρετικά σημαντικός μήνας.

-Τέλος του 2022 θα λειτουργήσει το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα. Έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα λόγω της πανδημίας που μεσολάβησε;

Από το 2018, ο στόχος που είχαμε θέσει ως Κυβέρνηση ήταν να λειτουργήσει το πάρκο πλήρως πριν από το τέλος του 2022. Ο στόχος παραμένει και σήμερα ο ίδιος. Δώσαμε αρκετό χρόνο για να πραγματοποιηθούν εξαντλητικές διαβουλεύσεις και να εκπονηθούν όλες οι αναγκαίες μελέτες, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και να αποφευχθούν οποιαδήποτε λάθη. Όλες οι σημαντικές δράσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του Πάρκου βρίσκονται σε εξέλιξη ή ακόμα και στο τελικό στάδιο. Στόχος μας είναι όλες αυτές οι μελέτες και δράσεις να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2020, ώστε να αρχίσουν τα έργα μέσα στο 2021. Σταθερή βούληση μας παραμένει η πλήρης λειτουργία του Πάρκου πριν το τέλος του 2022. Η μέχρι τώρα πρόοδος, μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η λεπτομερής διαμόρφωση των αρχιτεκτονικών και κατασκευαστικών σχεδίων για τις υποδομές που θα δημιουργηθούν στο Πάρκο, η μελέτη βελτίωσης του οδικού δικτύου, η διαμόρφωση κανόνων λειτουργίας του Πάρκου καθώς και η Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση του Σχεδίου. Μέχρι το τέλος του 2022 θα εκτελεστούν όλα εκείνα που είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του Πάρκου, όπως η βελτίωση του κύριου οδικού δικτύου, η δημιουργία αναψυκτηρίων, χώρων στάθμευσης, ενημέρωσης και υγιεινής, η σήμανση, η πρόσληψη και εκπαίδευση παρκοφυλάκων κ.λπ. Θα ήθελα να σημειώσω ότι η υλοποίηση του Σχεδίου για την Αειφόρο Ανάπτυξη του Εθνικού Δασικού Πάρκου στον Ακάμα θεωρείται ύψιστης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση και αποτελεί προσωπική εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε την συνέντευξη στην Μαρία Ηρακλέους στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση