ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μ. Περσιάνης για κύρωσεις: Οι νοοτροπίες μπανανίας και τα άλματα προόδου

Ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου τόνισε ότι για χρόνια υπήρχε πρόβλημα στον τρόπο λειτουργίας των εποπτικών οργάνων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» και την Οριάνα Παπαντωνίου μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, Μιχάλης Περσιάνης. Ο κύριος Περσιάνης σχολίασε την αντίδραση της Κύπρου στις κυρώσεις και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου τόνισε ότι «η μεγαλύτερη ανησυχία αυτή την στιγμή είναι η προσέγγιση ότι επειδή η λίστα ήταν ανώδυνη και χωρίς πολλά επιφανή ονόματα το θέμα έχει λήξει». Πρόσθεσε επίσης ότι, «Αυτή είναι προσέγγιση κρατών που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας υψηλού κινδύνου ως προορισμοί για επενδύσεις και είναι νοοτροπία μπανανίας»

Στο θέμα της συμμόρφωσης είπε ότι, «έχουν γίνει άλματα και όχι μόνο στο θέμα των κυρώσεων. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν γίνει καθολικά άλματα, χρειάζεται επίσης ανάπτυξη, τεχνογνωσία και υποδομές».

Για τις κυρώσεις ο κύριος Περσιάνης είπε ότι ήταν πολύ πειστική και σοβαρή η προσέγγιση από την εκτελεστική εξουσία. Όσο αφορά τα εποπτικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας τους κατά την προσωπική του άποψη ήταν κάτι που για πολλά χρόνια δεν ξέραμε πως να κάνουμε, δεν είχαμε την τεχνογνωσία και την γνώση σε ένα περίπλοκο και δύσκολο εγχείρημα. Ωστόσο επισήμανε ότι μετά το 2013 – 2014 αυτή η κατάσταση άλλαξε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση