ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μακρυά η Κύπρος από την χρήση ΑΠΕ στις μεταφορές

Η χώρα μας συγκαταλέγεται στις χώρες με το μικρότερο ποσοστό σε επίπεδο ΕΕ

Newsroom K

Η χρήση ενέργειας από τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις μεταφορές στην Κύπρο ανέρχεται μόλις στο 2,7% σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat.  Όπως αναφέρεται στην έρευνα, μαζί με την Κύπρο βρίσκονται η Εσθονία (0,4%), η Κροατία (1,3%), η Ελλάδα (1,4%) και η Σλοβενία ​​(1,6%), %). Την ίδια ώρα, τον στόχο του 10% έχει πετύχει μόνο η Σουηδία και η Αυστρία.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» περιλαμβάνεται ειδικός υποδείκτης για το μερίδιο των καυσίμων που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές, ο οποίος ανέρχεται στο 10% ενώ έχει υπολογιστεί στη βάση οδηγίας 2009/28 / ΕΚ για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Σημειώνεται ότι το 2016, η Σουηδία (30,3% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιείται στις μεταφορές) και η Αυστρία (10,6%) ήταν τα μόνα δύο κράτη μέλη που πέτυχαν το στόχο της χρήσης 10% ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις μεταφορές. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Γαλλία (8,9%) και η Φινλανδία (8,4%) ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ βρίσκονταν γύρω στο μισό σημείο στην επίτευξη του στόχου για το 2020. Σημειώνεται ότι η Σουηδία και η Ισπανία είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση του μεριδίου τους στα καύσιμα μεταφορών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μεταξύ 2015 και 2016, ενώ η χρήση αυτού του τύπου ενέργειας μειώθηκε σημαντικά στη Φινλανδία.

Σε επίπεδο ΕΕ, το μερίδιο της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στις μεταφορές ανερχόταν στο 7,1% το 2016, σε σύγκριση με 6,6% το προηγούμενο έτος και 1,4% το 2004.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X