ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:12
 

Μακρυά η Κύπρος από την χρήση ΑΠΕ στις μεταφορές

Η χώρα μας συγκαταλέγεται στις χώρες με το μικρότερο ποσοστό σε επίπεδο ΕΕ

Newsroom K

Η χρήση ενέργειας από τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις μεταφορές στην Κύπρο ανέρχεται μόλις στο 2,7% σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat.  Όπως αναφέρεται στην έρευνα, μαζί με την Κύπρο βρίσκονται η Εσθονία (0,4%), η Κροατία (1,3%), η Ελλάδα (1,4%) και η Σλοβενία ​​(1,6%), %). Την ίδια ώρα, τον στόχο του 10% έχει πετύχει μόνο η Σουηδία και η Αυστρία.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» περιλαμβάνεται ειδικός υποδείκτης για το μερίδιο των καυσίμων που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές, ο οποίος ανέρχεται στο 10% ενώ έχει υπολογιστεί στη βάση οδηγίας 2009/28 / ΕΚ για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Σημειώνεται ότι το 2016, η Σουηδία (30,3% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιείται στις μεταφορές) και η Αυστρία (10,6%) ήταν τα μόνα δύο κράτη μέλη που πέτυχαν το στόχο της χρήσης 10% ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις μεταφορές. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Γαλλία (8,9%) και η Φινλανδία (8,4%) ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ βρίσκονταν γύρω στο μισό σημείο στην επίτευξη του στόχου για το 2020. Σημειώνεται ότι η Σουηδία και η Ισπανία είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση του μεριδίου τους στα καύσιμα μεταφορών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μεταξύ 2015 και 2016, ενώ η χρήση αυτού του τύπου ενέργειας μειώθηκε σημαντικά στη Φινλανδία.

Σε επίπεδο ΕΕ, το μερίδιο της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στις μεταφορές ανερχόταν στο 7,1% το 2016, σε σύγκριση με 6,6% το προηγούμενο έτος και 1,4% το 2004.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Καμία πολιτική ευθύνη δεν λήφθηκε από Ερ. Επιτροπές για Μαρί και Συνεργατισμό

«Nα με συγχωράει ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Εισαγγελέας, όμως από όσα ο ίδιος δηλώνει, μας δίνει το δικαίωμα ...»
ΑΚΑ  |  12:16

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X