ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Mark Zuckerberg: Πούλησε μετοχές της Meta ύστερα από δύο χρόνια

Ο 39χρονος εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 13% της Meta, αποτελώντας σχεδόν το σύνολο της περιουσίας του 117,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Money Review

Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, πούλησε μετοχές της Meta Platforms Inc., ο Mark Zuckerberg, μετά την ταχεία ανάκαμψη του γίγαντα των social media από τους ταραχώδεις μήνες του 2022.

Οι μετοχές που πουλήθηκαν από τον δισεκατομμυριούχο, έφτασαν τις 682.000 με αξία σχεδόν 185 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο.

Είναι η πρώτη φορά που οι οντότητες που διαχειρίζονται την περιουσία του Zuckerberg έχουν πουλήσει μετοχές από τον Νοέμβριο του 2021, μεταδίδει το Bloomberg.

Η μετοχή της Meta σημείωσε άνοδο 172% φέτος έως τα τέλη Νοεμβρίου, ξεπερνώντας όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ εκτός της Nvidia Corp. Αυτό συμβάλλει στη μεγιστοποίηση των εσόδων για τις δραστηριότητες του Zuckerberg εκτός Meta, που περιλαμβάνουν επιχειρηματικά κεφάλαια, επιστημονική έρευνα και επενδύσεις με αντίκτυπο.

Ο 39χρονος εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 13% της Meta, αποτελώντας σχεδόν το σύνολο της περιουσίας του 117,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Zuckerberg και η σύζυγός του, Priscilla Chan, 38 ετών, έχουν δεσμευτεί στο παρελθόν να διαθέσουν το 99% του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια της ζωής τους, όπως η προώθηση της ισότητας και η θεραπεία ασθενειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση