ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:27
 

Με καθεστώς πλήρους απασχόλησης οι συμμετέχοντες της ΑνΑΔ

Συνεχίζουν να εργάζονται ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αποτελέσματα μελέτης της Αρχής Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) δείχνουν ότι το Σχέδιο Κατάρτισης Μακροχρόνια Ανέργων σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς «έχει καταλυτική επίδραση στην απασχολησιμότητα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων (88,5%) είναι εργαζόμενοι περίπου 7 μήνες μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους στο Σχέδιο, με το 76,4% από αυτούς να εξακολουθούν να βρίσκονται στην επιχείρηση/οργανισμό όπου εργάζονταν στο πλαίσιο του Σχεδίου».

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες είναι εργαζόμενοι με καθεστώς πλήρους και μόνιμης απασχόλησης (91,6%).

Η ΑνΑΔ, στο πλαίσιο συστηματικής αξιολόγησης των παρεμβάσεων της, ολοκλήρωσε μελέτη με θέμα «Αξιολόγηση των επιδράσεων του Σχεδίου Κατάρτισης Μακροχρόνια Ανέργων σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς (2016-2018)», αναφέρεται.

Σκοπός του Σχεδίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η παροχή ευκαιριών σε μακροχρόνια ανέργους να ενταχθούν/επανενταχθούν στην απασχόληση με παράλληλη απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων σε σχέση με τις ανάγκες συγκεκριμένης θέσης εργασίας. Το Σχέδιο παρέχει κίνητρα σε επιχειρήσεις/οργανισμούς για να εργοδοτήσουν και καταρτίσουν ενδοεπιχειρησιακά μακροχρόνια ανέργους, με τη διαμόρφωση εξατομικευμένου προγράμματος κατάρτισης διάρκειας 4 μηνών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι είτε πολύ ικανοποιημένοι ή ικανοποιημένοι από το Σχέδιο (93,4%) και έχουν αξιοποιήσει σε πολύ καλό ως καλό βαθμό τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν (88,1%). Παράλληλα, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες (96,7%) θα παρότρυναν τρίτους να συμμετάσχουν στο Σχέδιο.

Τα ψηλά ποσοστά απασχόλησης των συμμετεχόντων και ο ψηλός βαθμός ικανοποίησης που εκφράζουν από τη συμμετοχή τους αποδεικνύουν έμπρακτα τη χρησιμότητα της οργανωμένης ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας για τη διασφάλιση της απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X