ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Mείωση 14 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές εξαγωγές μηχανημάτων και οχημάτων

Τον Μάρτιο του 2020, το συνολικό εποχικά προσαρμοσμένο εμπόριο εκτός ΕΕ μειώθηκε από 252 δισ. ευρώ σε 228 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Tα μηχανήματα και οχήματα υπέστησαν τις μεγαλύτερες μειώσεις στις εξαγωγές αγαθών εκτός ΕΕ το Μάρτιο του 2020 σε απόλυτους όρους, με μείωση όγκου εξαγωγών 14 δισ. Ευρώ, ή -20%, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του COVID19, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι αμέσως μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφονται στα μεταποιημένα αγαθά (- 7 δισεκατομμύρια ευρώ, -16%) σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020. Σε σχετικούς όρους, η ενέργεια μειώθηκε περισσότερο (- 2 δισ. Ευρώ, -25%).

Αντιθέτως, η Eurostat καταγράφει ότι παρά τη γενική κάμψη, οι εξαγωγές χημικών αυξήθηκαν (+ 4 δισεκατομμύρια ευρώ, + 4%) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ομοίως, μειώθηκαν επίσης οι εισαγωγές μηχανημάτων και οχημάτων (- 8 δισεκατομμύρια ευρώ, -15%) και άλλων μεταποιημένων αγαθών (- 7 δισεκατομμύρια ευρώ, -16%), ενώ η μεγαλύτερη μείωση τόσο σε απόλυτους όσο και σε σχετικούς όρους παρατηρήθηκε για τις εισαγωγές ενέργειας προϊόντα (- 9 δισεκατομμύρια ευρώ, - 31%).

Το συνολικό εμπόριο μειώθηκε για όλα τα προϊόντα εκτός από τα χημικά, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να συμβαίνουν για μηχανήματα και οχήματα, άλλα κατασκευασμένα αγαθά και ενέργεια.

Τον Μάρτιο του 2020, το συνολικό εποχικά προσαρμοσμένο εμπόριο εκτός ΕΕ (εισαγωγές + εξαγωγές) μειώθηκε από 252 δισ.Ευρώ σε 228 δισ.Ευρώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020.

Αυτές οι αλλαγές επηρέασαν το εμπορικό ισοζύγιο με διαφορετικούς τρόπους. Η αύξηση του εμπορίου χημικών είχε θετική επίδραση στο εμπορικό ισοζύγιο. Από την άλλη πλευρά, η μείωση του συνολικού εμπορίου μηχανημάτων και οχημάτων είχε αρνητική επίδραση στο εμπορικό ισοζύγιο, ενώ για την ενέργεια είχε θετική επίδραση.

Για άλλα μεταποιημένα προϊόντα, η μείωση του συνολικού εμπορίου εξισορροπήθηκε σχεδόν ομοιόμορφα μεταξύ εξαγωγών και εισαγωγών. Επομένως, δεν προκάλεσε μεγάλη αλλαγή στο εμπορικό ισοζύγιο, καταλήγει η Eurostat.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση