ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μειώθηκε στα €208 εκ. το ποσό νέων δανείων για τον Ιανουάριο

Στην υψηλότερη τιμή της διετίας το επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μείωση στα €208,0 εκατομμύρια παρουσίασαν τον Ιανουάριο του 2021 τα συνολικά νέα δάνεια, σε σύγκριση με €357,4 εκ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με στοιχεία της ΚΤΚ, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, ενώ το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών.

Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2019, στο 3,25%, σε σύγκριση με 2,99% τον προηγούμενο μήνα

Από την άλλη, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρέμεινε στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο. Συγκεκριμένα, σε σχέση με τις κυριότερες κατηγορίες νέων δανείων, η ΚΤΚ αναφέρει ότι τα νέα καταναλωτικά δάνεια μειώθηκαν στα €11,6 εκ., σε σύγκριση με €20,3 εκ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα νέα δάνεια για αγορά κατοικίας παρουσίασαν πτώση στα €76,1 εκ., σε σύγκριση με €111,0 εκ. τον προηγούμενο μήνα

Επίσης, τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. κατέγραψαν μείωση στα €49,4 εκ., σε σύγκριση με €54,6 εκ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. υποχώρησαν στα €61,7 εκ., σε σύγκριση με €158,2 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΚΤΚ, οι κυριότερες εξελίξεις επιτοκίων που αφορούν νέες συμβάσεις καταθέσεων και δανείων, περιλαμβανομένων των συμβάσεων οι οποίες έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης, συνοψίζονται ως εξής:


Επιτόκια Καταθέσεων

Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,08%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες σημείωσε άνοδο στο 0,10%, σε σύγκριση με 0,09% τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια Δανείων

Επίσης, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2019, στο 3,25%, σε σύγκριση με 2,99% τον προηγούμενο μήνα.Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας παρουσίασε πτώση στο 2,12%, σε σύγκριση με 2,16% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. κατέγραψε αύξηση στο 3,30%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020, σε σύγκριση με 3,13% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. υποχώρησε στο 3,11%, σε σύγκριση με 3,26% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση