ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέλη ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα - Υπέρ πρότασης Υπ.Εργασίας για συλλογική σύμβαση

«Πρωτόγνωρο και μοναδικό στην ιστορία της ΕΤΥΚ, είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι αρνητικές ψήφοι υπήρξαν μόνο 3, ενώ είχε 4 άκυρα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η συντεχνία

ΚΥΠΕ

Με συντριπτική πλειοψηφία που ξεπερνά το 99%, εγκρίθηκε από τα μέλη της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) στην Ελληνική Τράπεζα, η πρόταση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου για σύναψη συμφωνίας με την Τράπεζα, για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΤΥΚ.

Σε ανακοίνωση, η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων αναφέρει ότι στην ψηφοφορία που έγινε κατά τις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησαν σ’ όλες τις πόλεις τα μέλη της ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα, «αναδείχτηκε η υπερβολική συμπόρευση των μελών με τις επιλογές της ηγεσίας της ΕΤΥΚ, αφού πέραν του 99% αυτών που ψήφισαν στήριξε την εισήγηση της ηγεσίας της ΕΤΥΚ».

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι μετά τις εξελίξεις αυτές θα ενημερώσει αύριο γραπτώς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «για την αποδοχή της πρότασης ως έχει κατατεθεί και ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υπογραφή της».

«Πρωτόγνωρο και μοναδικό στην ιστορία της ΕΤΥΚ, είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι αρνητικές ψήφοι υπήρξαν μόνο 3, ενώ είχε 4 άκυρα», προσθέτει.

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, συνολικά παγκύπρια ψήφισαν 1.465 μέλη που «αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παρουσίας από το σύνολο των μελών της ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα».

Προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων παρουσιάσθηκε η πρόταση όπως κατατέθηκε από τον Υπουργό Εργασίας και αναλύθηκε η σημασία της και στη συνέχεια απαντήθηκαν τυχόν ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση