ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:37
 

Μετατίθενται οι συνεδρίες της Ολομέλειας της Βουλής και της Επιτροπής Οικονομικών

Είχε ορισθεί για την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 11.00 ενώ θα γίνει την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 17.00

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναβάλλεται η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής που είχε ορισθεί για την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 11.00 για την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 17.00 με τα ίδια μέτρα ασφάλειας και υγείας που εφαρμόστηκαν στην συνεδρία της Κυριακής.  Αναβολή δόθηκε και στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών που ήταν προγραμματισμένη να συνέλθει στις 17.00 το απόγευμα σήμερα, για την Πέμπτη στις 10.00 το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η αναβολή της Συνεδρίας της Ολομέλειας κρίθηκε αναγκαία ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής να εξετάσουν τα νομοσχέδια με τα νέα έκτακτα μέτρα που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρία του σήμερα Τρίτη. Με την πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι τώρα η Επιτροπή Οικονομικών κατά τη συνεδρία θα εξετάσει το νέο κείμενο του νομοσχεδίου για τις κυβερνητικές εγγυήσεις 2 δις προς τις τράπεζες και αποδεσμεύσεις κονδυλίων.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης ενημέρωσε μέλη της Επιτροπής ότι έστειλε σήμερα επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό και στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου ζητώντας όπως το Υπουργικό αποφασίσει την αποκοπή του 1/12 των δαπανών του ευρύτερου δημοσίου τομέα για έξοδα παραστάσεως, φιλοξενίας και οδοιπορικών (πλην εκείνων που εργάζονται στους ευαίσθητους τομείς πχ υγεία).

Αναμένεται πως θα θέσει το θέμα ενώπιον της Επιτροπής κατά την απογευματινή συνεδρία με το αίτημα εφόσον δεν ετοιμαστεί νομοσχέδιο από την Κυβέρνηση που να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας την Παρασκευή θα ζητήσει από τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα όπως ενεργήσουν ώστε ομόφωνα η Βουλή με απόφαση της να ρυθμίσει τις αποκοπές. Η πληροφόρηση από τις υπηρεσίες της Βουλής είναι ότι μπορεί με βάση το Σύνταγμα η Βουλή μπορεί με απόφαση της να ρυθμίσει πολιτικά ζητήματα και ότι η απόφαση υπέχει του σχετικού νόμου, ωστόσο βάσει του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δικαίωμα αναπομπής. Η ίδια πληροφόρηση αναφέρει πως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ αυτή η διαδικασία παρ΄όλο ότι την προβλέπει το Σύνταγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  Coronavirus  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X