ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέτρα από την Kυβέρνηση για προστασία των καταναλωτών έναντι των αυξήσεων, ζητεί η ΠΕΟ

Η ΠΕΟ εκφράζει ιδιαίτερα ανησυχία για τις αυξήσεις στα καύσιμα

ΚΥΠΕ

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των καταναλωτών «από την ασυδοσία και αισχροκέρδεια χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που τις παρέχει η νομοθεσία συμπεριλαμβανομένου και της επιβολής πλαφόν στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών» ζητεί από την Κυβέρνηση η ΠΕΟ αντιδρώντας στις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι θεατής και στην νέα κούρσα αυξήσεων, προστίθεται σε ανακοίνωση της ΠΕΟ που σημειώνει ότι οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε μια σειρά άλλων βασικών προϊόντων και έχουν οδηγήσει στα νέα έντονα κρούσματα ακρίβειας.

«Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας η Κύπρος είναι πολύ πιο ακριβή από τον μέσο όρο της ΕΕ σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως είναι το ψωμί και το γάλα», σημειώνει.

Η ΠΕΟ εκφράζει ιδιαίτερα ανησυχία για τις αυξήσεις στα καύσιμα, «αφού όπως είναι γνωστό δεν υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας και σωστής λειτουργίας του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να είναι απροστάτευτοι απέναντι στο σύστημα καθορισμού των τιμών και γενικά απέναντι στα φαινόμενα αισχροκέρδειας και των ολιγοπωλίων που υπάρχουν στον τομέα».

Η καθυστέρηση, με βασική ευθύνη της κυβέρνηση, όπως αναφέρεται, στην έλευση του φυσικού αερίου και την ανάπτυξη και εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει ως αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να καλούνται σήμερα να πληρώνουν πολύ ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση