ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μνημόνιο συνεργασίας EBRD - UNWTO για ανάκαμψη του τουρισμού

Οι δύο οργανισμοί είναι μακροχρόνιοι εταίροι και υπέγραψαν ένα πρώτο μνημόνιο συνεργασίας για το 2015, το οποίο ανανέωσαν το 2019

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξη (EBRD) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) συμφώνησαν να λάβουν άμεσα μέτρα για να διευκολύνουν την ανάκαμψη του τουρισμού, με υποστήριξη προς την Αλβανία, την Αρμενία, την Κροατία, την Αίγυπτο, τη Γεωργία, τηςν Ελλάδα, την Ιορδανία, το Λίβανου, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν.

Η άμεση απόκριση σχεδιάστηκε βάσει των τριών πυλώνων του Πακέτου Τεχνικής Βοήθειας για την Ανάκτηση Τουρισμού του UNWTO και περιλαμβάνει μέτρηση του αντίκτυπου του Covid-19, σχέδια αποκατάστασης με κίνητρα για την αναζωογόνηση του τουριστικού τομέα, πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της αυξημένης ασφάλειας, υγιεινής και ασφάλειας των τουριστών και των εργαζομένων, εμπορία μέτρων που μπορούν να ενισχύσουν τη τουριστική ζήτηση, ανάπτυξη ικανοτήτων για τον τουρισμό και εκπαίδευση των τουριστικών επιχειρήσεων στον τομέα της υιοθέτησης των νέων πρωτοκόλλων. Ένα βασικό στοιχείο είναι η διατήρηση του ανθρώπινου κεφαλαίου.

Οι δύο οργανισμοί είναι μακροχρόνιοι εταίροι και υπέγραψαν ένα πρώτο μνημόνιο συνεργασίας για το 2015, το οποίο ανανέωσαν το 2019.

Αυτή η συνεργασία επεκτείνει την υφιστάμενη εταιρική σχέση και βασίζεται στο πρόσφατα εγκριθέν πακέτο τεχνικής βοήθειας για την ανάκτηση του τουρισμού Covid-19 του UNWTO, το οποίο περιλαμβάνει τρεις πυλώνες μέσω των οποίων ο οργανισμός σχεδιάζει να βοηθήσει τον τομέα: 1) οικονομική ανάκαμψη, 2) μάρκετινγκ και προώθηση και 3) θεσμική ενίσχυση και οικοδόμηση ανθεκτικότητας.

Η EBRD αναφέρει ότι δεσμεύεται να βοηθήσει τις περιφέρειές της να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας κορωνοϊού, ενώ οι επενδύσεις αναμένεται να φτάσουν τα 21 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Τράπεζα θα στοχεύσει όλους τους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού και της φιλοξενίας, οι οποίοι επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την κρίση Covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση