ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Μύθος» ότι τα ρομπότ κλέβουν θέσεις εργασίας λένε στην Amazon

Στην Amazon τα ρομπότ και η τεχνολογία βοηθούν τους υπαλλήλους, γλιτώνοντάς τους από μεγάλες αποστάσεις περπατήματος, επαναλαμβανόμενες κινήσεις και από το να σηκώνουν μεγάλα βάρη.

Τις ανησυχίες ότι τα ρομπότ και η Τεχνητή Νοημοσύνη μας παίρνουν τις δουλειές, έρχεται να κατευνάσει κορυφαίο στέλεχος της Amazon. Κατά τον Stefano La Rovere, διευθυντή ρομποτικής, μηχατρονικής και βιώσιμης συσκευασίας στην Amazon, οι ρόλοι των ανθρώπων όχι απλώς δεν χάνονται αλλά ενισχύονται με την προηγμένη ρομποτική και τις εξελιγμένες τεχνολογίες όπως η AI.

Ο ίδιος μας λέει ότι η νέα τεχνολογία οδηγεί στη δημιουργία εντελώς νέων ειδικοτήτων και θέσεων εργασίας και ότι η Amazon με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών έχει ενισχύσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αναφέρει ότι έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 1.000 νέες τεχνολογίες σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο κέντρων εκπλήρωσης που παραδίδουν τις παραγγελίες, τα τελευταία πέντε χρόνια, για μια συνολική επένδυση άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου

Στην Amazon τα ρομπότ και η τεχνολογία βοηθούν τους υπαλλήλους, γλιτώνοντάς τους από μεγάλες αποστάσεις περπατήματος, επαναλαμβανόμενες κινήσεις και από το να σηκώνουν μεγάλα βάρη.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι μπορούν να μάθουν νέες δεξιότητες, να αποκτήσουν νέες ικανότητες και να πετύχουν τους στόχους που βάζουν για την καριέρα τους.

Ο La Rovere πρόσθεσε ότι, τα τελευταία χρόνια περισσότερες από 700 νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση της τεχνολογίας. Έφερε ως παράδειγμα τη δική του ομάδα, το τμήμα Ρομποτικής και Τεχνητής Νοημοσύνης της Amazon, το οποίο επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση του τεράστιου δικτύου κέντρων εκπλήρωσης της Amazon, που είναι υπεύθυνα για τη συσκευασία των παραγγελιών καθιστώντας τες ετοιμοπαράδοτες για τους πελάτες.

Πηγές: moneyreview.gr, cnbc

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση