ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:29
 

Νέες κινητοποιήσεις απειλούν την οικοδομική βιομηχανία

Μετά την παγκύπρια απεργία που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών.

Newsroom K

Με κλιμάκωση των μέτρων προειδοποιούν οι συντεχνίες Οικοδόμων, στην περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση επίλυση της διαφοράς που έχει προκύψει. Πρόκειται για ομόφωνη απόφαση των ΔΣ των συντεχνιών Οικοδόμων σε όλες τις πόλεις, που λήφθηκε στο πλαίσιο των απεργιακών συνελεύσεων των εργαζομένων σε όλες τις επαρχίες.

Εξάλλου από τις 06:30 το πρωί της Πέμπτης και για 24 ώρες, όλα τα εν εξελίξη έργα έχουν σταματήσει, λόγω της απεργίας στην οποία προχώρησαν οι οικοδόμοι ΣΕΚ ΠΕΟ και ΔΕΟΚ σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Η απεργία ήταν το πρώτο μέτρο των συντεχνιών οι οποίες καταγγέλλουν την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών (ΟΣΕΟΚ) ότι δεν σέβεται την συμφωνία και το προσχέδιο νόμου το οποίο αφορά τη νομοθετική ρύθμιση όρων της συλλογικής σύμβασης της οικοδομικής βιομηχανίας, αλλά και το σχετικό προσχέδιο νόμου το οποίο προνοεί την καθολική εφαρμογή από όλους τους εργολάβους του ωραρίου των 38 ωρών. Περιλαμβάνει επίσης τους όρους μισθοδοσίας όπως έχουν συμφωνηθεί στην συλλογική σύμβαση, το φιλοδώρημα, τις γιορτές και τις αργίες καθώς και το Ταμείο Προνοίας. Σημειώνεται ότι ενώ υπήρχε κατ αρχή συμφωνία μεταξύ εργολάβων και συντεχνιών στη συνέχεια η γενική συνέλευση των εργολάβων την καταψήφισε.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία εργολάβων οικοδομών προειδοποιεί για «οδυνηρά συνεπακόλουθα από μια ενδεχόμενη οπισθοδρόμηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας». Κάλεσε δε τις συντεχνίες Οικοδόμων ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, να συνεχίσουν με τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους τη διαπραγματευτική διαδικασία, με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης της οικοδομικής βιομηχανίας.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X