ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νομική Υπηρεσία δικαιώνει Γενικό Λογιστήριο για πολλαπλές συντάξεις

Ο Γενικός Λογιστής έλαβε τη νομική συμβουλή της ΝΥ επί των ζητημάτων που έχει εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας σχετικά με την αναστολή της καταβολής των συντάξεων των Αξιωματούχω

ΚΥΠΕ

Το Γενικό Λογιστήριο ορθά τερμάτισε την αναστολή της καταβολής της σύνταξης των αξιωματούχων, σύμφωνα με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας Ανδρέας Αντωνιάδης, με επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ημερομηνίας 30 Ιανουαρίου 2024, έλαβε τη νομική συμβουλή της Νομικής Υπηρεσίας επί των ζητημάτων που έχει εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας σχετικά με την αναστολή της καταβολής των συντάξεων των Αξιωματούχων.

Όπως αναφέρεται, η εν λόγω επιστολή αναφέρει ότι: « … η διοίκηση με τον χειρισμό αυτό έχει συνδράμει στο να μην επωμιστεί η Δημοκρατία αδικαιολόγητα δικαστικά έξοδα αφού εάν συνεχιζόταν η αναστολή της καταβολής σύνταξης …, η επιτυχία των αιτητών θα ήταν δεδομένη», ενώ καταλήγει ότι: «…το Γενικό Λογιστήριο ακολουθώντας τη νομική καθοδήγηση του εκ του Συντάγματος νομικού του συμβούλου ορθά τερμάτισε την αναστολή της καταβολής της σύνταξης των αξιωματούχων …».

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρει ότι το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, με σκοπό τον εξορθολογισμό του ρυθμιστικού πλαισίου και διασφαλίζοντας συνάμα τη συνταγματικότητα οποιωνδήποτε αλλαγών, έχει συνεισφέρει στην ετοιμασία των σχετικών νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών, για οριστική ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων μέσω νομοθετικών μέτρων.

Προσθέτει ότι ακολουθώντας την αρχή της χρηστής διοίκησης και με γνώμονα πάντοτε την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το Γενικό Λογιστήριο θα συνεχίσει να επιτελεί έννομα τον συνταγματικό του ρόλο και να ασκεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά του που πηγάζουν από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση