ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι εξαγωγές της Τουρκίας το 2022 αυξήθηκαν κατά 12,9%

Η Παρουσίαση των δεδομένων εξωτερικού εμπορίου από τον Τούρκο Πρόεδρο

ΚΥΠΕ

«Παρά τις παγκόσμιες αρνητικές εξελίξεις, οι εξαγωγές της Τουρκίας το 2022 αυξήθηκαν κατά 12,9% σε σύγκριση με πέρυσι και έφτασαν τα 254,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Δημοκρατίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας κατά την παρουσίαση των δεδομένων εξωτερικού εμπορίου της Τουρκίας για το έτος 2022.

«Οι διεθνείς εξελίξεις δεν μπόρεσαν να επιβραδύνουν τον ρυθμό της οικονομίας και των εξαγωγών μας. Αντιθέτως, σπάσαμε ρεκόρ μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία. Μόνο οι εξαγωγές συνέβαλαν κατά 5,3 μονάδες στον ιστορικό ρυθμό ανάπτυξης. Διατηρήσαμε τη σταθερή μας ανάπτυξη κατά το προηγούμενο έτος. Οι εξαγωγές μας εξακολουθούν να αποτελούν την κινητήρια δύναμη της οικονομίας μας. Τα θετικά αποτελέσματα του οικονομικού μας προγράμματος αντανακλώνται επίσης στα στοιχεία για την απασχόληση. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, επιτεύχθηκαν 3,5 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας», ανέφερε σύμφωνα με την τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «Ντουβάρ», ο κ. Ερντογάν. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι «οι εξαγωγές μας το 2022 αυξήθηκαν κατά 12,9% σε σχέση με πέρυσι και έφτασαν τα 254,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Δημοκρατίας. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022, ο αριθμός των νέων εταιρειών που εντάχθηκαν στην κατηγορία των εξαγωγών ξεπέρασε τις 9.700. Την ίδια περίοδο, ο αριθμός των επαρχιών που εξάγουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια αυξήθηκε από 5 σε 21. Δεν έχουμε επαρχίες που δεν εξάγουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση