ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Οριακή επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα το Φεβρουάριο

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο ο ΔΟΣ κινείται πτωτικά

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οριακή επιδείνωση παρουσίασε τον Φεβρουάριο το οικονομικό κλίμα, η οποία οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση του επιχειρηματικού κλίματος στη μεταποίηση και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ειδικότερα, ο Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ), που καταρτίζει το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών (ΚΟΕ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, υποχώρησε κατά 0,1 μονάδα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2019, υποχωρώντας στις 112,3 μονάδες. Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο ο ΔΟΣ κινείται πτωτικά.

«Η οριακή μείωση οφείλεται κυρίως σε επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη μεταποίηση και υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης», αναφέρει το ΚΟΕ.

Για τη μεταποίηση, το ΚΟΕ σημειώνει πως η αποδυνάμωση του κλίματος σχετίζεται με δυσμενέστερες αξιολογήσεις για τα τρέχοντα αποθέματα των τελικών προϊόντων και προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την παραγωγή του επόμενου τριμήνου.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώθηκε λόγω αρνητικότερων απαντήσεων για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους τελευταίους 12 μήνες και πιο συγκρατημένων εκτιμήσεων για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού και τη γενική οικονομική κατάσταση στην Κύπρο κατά τους επόμενους 12 μήνες, όπως αναφέρεται-.

Άνοδο κατέγραψε ο τομέας των υπηρεσιών, με τις επιχειρήσεις να αξιολογούν θετικότερα την οικονομική τους κατάσταση και τη ζήτησή τους κατά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Τέλος, σύμφωνα με το ΚΟΕ, το κλίμα στις κατασκευές παρέμεινε αμετάβλητο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ το κλίμα στο λιανικό εμπόριο υποχώρησε οριακά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με προβλήματα η πρεμιέρα ΓεΣΥ για τους πολίτες

«Ορθογραφία άρθρου...μεγάλη ντροπή!»
Ο Κριτικός  |  23:31

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Η απόφαση του Σολτς να μην εκδώσει καθαρό νέο χρέος έχει επικριθεί τόσο από τους Συντηρητικούς της Μέρκελ όσο και από τους δικούς του Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανική εμμονή

Ο Ολαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αυξήσει το χρέος της ώστε να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη γερμανική οικονομία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
X