ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Όχι σε ολικό Lockdown και όχι σε νέο σχέδιο Πολιτογραφήσεων

«Θα είναι οικονομική καταστροφή μία τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Απέρριψε κατηγορηματικά την περίπτωση να οδηγηθεί η Κύπρος σε ένα νέο «ολικό lockdown» όπως προχώρησε το Μάρτη του 2020 ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών κατά την παρουσίαση του Προϋπολογισμού του 2021 ο Υπουργός, ξεκαθάρισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως η απόφαση για ένα νέο «total lockdown» είναι πολιτική και δεν σκοπεύει η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. «Θα είναι οικονομική καταστροφή μία τέτοια απόφαση», δήλωσε σχετικά. Συμπλήρωσε πως, μέτρα πρέπει να λαμβάνονται, όπως λήφθηκαν και κατά το προηγούμενο διάστημα πιο αυστηρά πρωτόκολλα, αλλά σίγουρα ένα ολικό lockdown δεν είναι στα πλάνα τους.

Την ίδια ώρα όμως σχολίασε ότι, υπάρχουν υπολογισμοί από το Υπουργείο ποιες θα ήταν οι οικονομικές επιπτώσεις από μία χειροτέρευση της επιδημιολογικής εικόνας και πως θα την αντιμετωπίσουν εάν υπάρξει. Μιλώντας με ποσοστά, ανάφερε ότι ένας μήνας ολικού lockdown επηρεάζει την οικονομία με 1,5 – 2% του ΑΕΠ.

Ο κ. Πετρίδης σχολιάζοντας τη θέση του αν η Κυβέρνηση αντιμετώπισε ορθά την πανδημία, ανάφερε εμφατικά πως, «η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ήταν επιτυχής, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοτώσει την πανδημία, όπως κάθε άλλη χώρα που δεν κατάφερε κάτι τέτοιο».

Όχι σε νέο πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση Βουλευτή εντός της αίθουσας της Επ. Οικονομικών, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων Ξένων Επενδυτών. Εξήγησε ότι τέτοια προγράμματα δεν τα θέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι η Κύπρος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.

Μπορεί σε επέκταση επιδότησης

Τέλος, ο Υπουργός ανάφερε πως εξετάζεται η επέκταση του Σχεδίου Επιδότησης των επιτοκίων, του σχεδίου Επιδότησης Επιτοκίων Νέων Στεγαστικών και Νέων Επιχειρηματικών Δανείων που λήγει μέχρι το τέλος του 2020. Η περίοδος που εξετάζεται για να επεκταθεί θα είναι μάλλον για ακόμα 6 μήνες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση