ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για φοιτητική μέριμνα

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΚΥΠΕ

Την παράταση της περιόδου υποβολής της αίτησης για παραχώρηση της κρατικής φοιτητικής μέριμνας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαΐου του 2022, ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε γραπτή δήλωσή της, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβης Παρισινού, αναφέρει πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, το Σχέδιο «Προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας στις Ξενοδοχειακές Εγκαταστάσεις».

Το Σχέδιο, με συνολικό προϋπολογισμό €1,4 εκ., ο οποίος χρηματοδοτείται 100% από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ου Άξονα Πολιτικής του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρος το αύριο για «Ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», στοχεύοντας συνδυαστικά με άλλα μέτρα στην περαιτέρω ενίσχυση ενός βιώσιμου και υψηλής προστιθέμενης αξίας τουριστικού τομέα.

Μέσω του Σχεδίου, θα παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τις συμμετέχουσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μέσω εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για την υιοθέτηση κυκλικών μοντέλων στη λειτουργία τους και τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχουν.

Στον 1ο κύκλο του Σχεδίου επιδιώκεται η στήριξη / συμμετοχή 50 τουλάχιστον ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, ενώ στον 2ο κύκλο αναμένεται να προχωρήσουν 18 τουλάχιστον ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες με την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους, μέχρι τον Μάρτιο του 2026, θα έχουν πιστοποιηθεί ως κυκλικές, βάσει του ειδικού Σχήματος Πιστοποίησης που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση