ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρέμβαση οικονομικής στήριξης σε οινοποιούς ανακοίνωσε ο Ξενοφώντος

Θα είναι ύψους πέραν του μισού εκατομμυρίου

ΚΥΠΕ

Παρέμβαση οικονομικής στήριξης στον αμπελοοινικό τομέα ύψους πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ θα προκηρύξουν τέλη Ιανουαρίου 2024 το Υπουργείο Γεωργίας και ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, σύμφωνα με τον Υπουργό Πέτρο Ξενοφώντος. Δικαίωμα αίτησης θα έχουν οι εγκεκριμένοι οινοποιοί.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αμπελοοινικού Τομέα στο Βουνί Λεμεσού, το μεσημέρι, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι η παρέμβαση εντάσσεται στους Στόχους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την περίοδο 2023 -2027 «Υλικές και Άυλες Επενδύσεις στην Καινοτομία». Στόχος, όπως υπογράμμισε, είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, διαδικασιών και τεχνολογιών παραγωγής καθώς και άλλων επενδύσεων που προσθέτουν αξία στην αλυσίδα εφοδιασμού.

«Σε αυτό το πλαίσιο είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024 το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών θα προκηρύξουν από κοινού την εν λόγω παρέμβαση με δικαιούχους τους εγκεκριμένους οινοποιούς. Τα Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης μπορούν να συμμετέχουν στη δράση που ασκούν οι εν λόγω δικαιούχοι. Η συνολική ενωσιακή ενίσχυση για την εφαρμογή της Παρέμβασης ανέρχεται σε €595.000 για όλη τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου. Διατηρείται επίσης η δυνατότητα αύξησης του εν λόγω ποσού αναλόγως του ενδιαφέροντος που θα υπάρξει» ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κ. Ξενοφώντος αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη «στον ιδιαίτερα ευαίσθητο αμπελοοινικό τομέα και συμβολίζει την εξαιρετική προτεραιότητα που επιδεικνύει στη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη των αμπελοοινικών περιοχών του τόπου. Ιδιαίτερα, ως αρμόδιο Υπουργείο, κατανοούμε πλήρως ότι η επιτυχία του αμπελοοινικού τομέα σχετίζεται με τις συνεχείς και μεγάλες προκλήσεις οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται δραστικά. Ως εκ τούτου, για την περίοδο που διανύουμε μέχρι και το 2027, το Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα διαθέσει μέσα από τις παρεμβάσεις του αμπελοοινικού τομέα πέρα των €22 εκατ. σε αμπελουργούς και οινοποιούς».

Συνεχάρη τους  συνδιοργανωτές της εκδήλωσης για τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, με σκοπό την πρόοδο της κοινότητας του Βουνιού, τονίζοντας  ότι για το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η προστασία, η ανάδειξη και η προώθηση του αμπελοοινικού τομέα και των παραδοσιακών προϊόντων αποτελούν στρατηγική επιλογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση