ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:20
 

Περδίος: Προοπτική για συνεισφορά τουρισμού στην οικονομία κατά 25%

Εντός των επόμενων μηνών το Υφυπουργείο θα παρουσιάσει μια ολιστική σειρά δράσεων έως το 2030

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην προοπτική μακροπρόθεσμα η συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία της χώρας να αυξηθεί στο 25%, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Ο κ. Περδίος μιλούσε κατά τη διάρκεια του 9ου Οικονομικού Κογκρέσου Λευκωσίας.

«Το Υφυπουργείο θεωρεί ότι μακροπρόθεσμα η τουριστική βιομηχανία έχει την προοπτική να συμβάλει, άμεσα ή έμμεσα, κατά 25% στην οικονομία της Κύπρου», είπε. Αυτό, πρόσθεσε, δείχνει και πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη μας για τον τουρισμό.

Ανέφερε επίσης ότι εντός των επόμενων μηνών το Υφυπουργείο θα παρουσιάσει μια ολιστική σειρά δράσεων έως το 2030, προσθέτοντας ότι θα γίνει επίσης και περιβαλλοντική μελέτη για να διασφαλιστεί ότι μπορούν αυτές οι δράσεις να προχωρήσουν.

Αναφερόμενος στα στοιχεία για τον τουρισμό είπε ότι το 2015 οι στόχοι ήταν η Κύπρος να έχει ως το 2030 γύρω στα 5 εκατομμύρια επισκέπτες και ότι το 40% αναμενόταν να διανέμεται στους χειμερινούς μήνες, καθώς και ότι τα έσοδα να φτάνουν τα 7 δισεκατ. ευρώ.

Πέρυσι, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού είχαμε γύρω στα 4 εκατ. επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση από το 2015 της τάξης του 54%, προσθέτοντας ωστόσο ότι το μερίδιο του χειμερινού τουρισμού είναι στο 25%, ενώ τα έσοδα πλησιάζουν τα 3 δισεκατ. ευρώ.

Τελικός στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της συμβολής του τουρισμού στο ΑΕΠ της Κύπρου κατά τρόπο που θα επηρεάσει θετικά την τοπική μας κοινότητα.

Σε εναρκτήριο χαιρετισμό του κατά το συνέδριο ο Μάριος Σκανδάλης, Πρόεδρος του ΣΕΛΚ εξέφρασε την ετοιμότητα του οργανισμού να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, «για να πετύχουμε το βέλτιστο από την εμπειρογνωμοσύνη του κάθε ενός μας». Η βασική πρόκληση είναι η βιωσιμότητα και η αξιοπιστία της οικονομίας, είπε, προσθέτοντας ότι ήρθε η στιγμή να «βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο». Τοποθετήθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και εναντίον χλιαρών, όπως ανέφερε μέτρων. Για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος είπε ότι η Κύπρος πρέπει να δείξει την προσήλωσή της να συνεχίσει να επαγρυπνεί στο μέλλον.

Σε δικό του χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ Κυριάκος Ιορδάνου είπε, μεταξύ άλλων, ότι για να προχωρήσει μπροστά η οικονομία της Κύπρου χρειάζεται να υπάρχει σωστός και δομημένος προγραμματισμός. Χρειάζονται, ανέφερε, ξεκάθαροι στόχοι για να βελτιωθούν οι διαδικασίες, να γίνονται τα πράγματα καλύτερα, πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά προς το κοινό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ

Γιατί να μειωθούν οι τιμές?
Αφού οι εναπομείνασες εταιρείες έχουν προσυμφωνήσει τις τιμές για να μην υπάρχει ανταγωνισμός στη γραμμή.
Αυτό λέγεται βέβαια καρτελ και η ΕΠΑ θα έπρεπε να το διερευνήσει.

Πνεύμα Αντιλογίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Την ανηφόρα στην οποίαν αυτοδοξάζεστε ότι μας οδηγήσατε Περιπλανώμενε γιά χρόνια ψευδές σκαρίφημα ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:53

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«…ενώ η χολή που εκρέει από το στόμα του Προέδρου και των συναγερμικών λατζιναρκών είναι απείρως ...»
Ai Em  |  15:39

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Aγαπητέ ΑΚΑ, Έχετε δίκαιο αλλά αυτοί οι άνθρωποι λόγω των ανεπαρκειών του εκλογικού σώματος των ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:07

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«"...δεν βοηθά στην προσπάθεια από τη μια να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:00

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X