ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περδίος: Προοπτική για συνεισφορά τουρισμού στην οικονομία κατά 25%

Εντός των επόμενων μηνών το Υφυπουργείο θα παρουσιάσει μια ολιστική σειρά δράσεων έως το 2030

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην προοπτική μακροπρόθεσμα η συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία της χώρας να αυξηθεί στο 25%, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Ο κ. Περδίος μιλούσε κατά τη διάρκεια του 9ου Οικονομικού Κογκρέσου Λευκωσίας.

«Το Υφυπουργείο θεωρεί ότι μακροπρόθεσμα η τουριστική βιομηχανία έχει την προοπτική να συμβάλει, άμεσα ή έμμεσα, κατά 25% στην οικονομία της Κύπρου», είπε. Αυτό, πρόσθεσε, δείχνει και πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη μας για τον τουρισμό.

Ανέφερε επίσης ότι εντός των επόμενων μηνών το Υφυπουργείο θα παρουσιάσει μια ολιστική σειρά δράσεων έως το 2030, προσθέτοντας ότι θα γίνει επίσης και περιβαλλοντική μελέτη για να διασφαλιστεί ότι μπορούν αυτές οι δράσεις να προχωρήσουν.

Αναφερόμενος στα στοιχεία για τον τουρισμό είπε ότι το 2015 οι στόχοι ήταν η Κύπρος να έχει ως το 2030 γύρω στα 5 εκατομμύρια επισκέπτες και ότι το 40% αναμενόταν να διανέμεται στους χειμερινούς μήνες, καθώς και ότι τα έσοδα να φτάνουν τα 7 δισεκατ. ευρώ.

Πέρυσι, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού είχαμε γύρω στα 4 εκατ. επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση από το 2015 της τάξης του 54%, προσθέτοντας ωστόσο ότι το μερίδιο του χειμερινού τουρισμού είναι στο 25%, ενώ τα έσοδα πλησιάζουν τα 3 δισεκατ. ευρώ.

Τελικός στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της συμβολής του τουρισμού στο ΑΕΠ της Κύπρου κατά τρόπο που θα επηρεάσει θετικά την τοπική μας κοινότητα.

Σε εναρκτήριο χαιρετισμό του κατά το συνέδριο ο Μάριος Σκανδάλης, Πρόεδρος του ΣΕΛΚ εξέφρασε την ετοιμότητα του οργανισμού να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, «για να πετύχουμε το βέλτιστο από την εμπειρογνωμοσύνη του κάθε ενός μας». Η βασική πρόκληση είναι η βιωσιμότητα και η αξιοπιστία της οικονομίας, είπε, προσθέτοντας ότι ήρθε η στιγμή να «βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο». Τοποθετήθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και εναντίον χλιαρών, όπως ανέφερε μέτρων. Για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος είπε ότι η Κύπρος πρέπει να δείξει την προσήλωσή της να συνεχίσει να επαγρυπνεί στο μέλλον.

Σε δικό του χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ Κυριάκος Ιορδάνου είπε, μεταξύ άλλων, ότι για να προχωρήσει μπροστά η οικονομία της Κύπρου χρειάζεται να υπάρχει σωστός και δομημένος προγραμματισμός. Χρειάζονται, ανέφερε, ξεκάθαροι στόχοι για να βελτιωθούν οι διαδικασίες, να γίνονται τα πράγματα καλύτερα, πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά προς το κοινό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X