ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρέλαιο: Προς το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου

Πτώση 2% για τις τιμές

Money Review

Συνεχίστηκε η πτώση και στη σημερινή συνεδρίαση, με τις τιμές πετρελαίου να υποχωρούν 2%, σε χαμηλό 12 εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να ανησυχούν ότι η ενεργειακή ζήτηση θα πληγεί από το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης.

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχώρησε 2,1% στα 100,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινήθηκε στα 97,96 δολάρια με πτώση περίπου 1,6%. Και οι δύο τιμές οδεύουν προς το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 11 Απριλίου.

Αυτό που χαρακτηρίζει ωστόσο τις συναλλαγές είναι η έντονη μεταβλητότητα, καθώς και οι δύο δείκτες σημείωσαν άνοδο στην αρχή της συνεδρίασης. Την Τρίτη, το brent υποχώρησε 9% και το αργό 10,73%, στην τρίτη μεγαλύτερη πτώση για το συμβόλαιο του αργού από το 1988, όταν άρχισε τη διαπραγμάτευσή του. Η μεγαλύτερη πτώση ήταν της τάξης των 16,84 δολαρίων του Μαρτίο.

Αναλυτές της UBS επικαλούνται ως λόγους που θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στις τιμές το ισχυρότερο δολάριο, τους φόβους για ύφεση, τις ρευστοποιήσεις από αντισταθμιστικά ταμεία και τις ανησυχίες για νέους περιορισμούς στην Κίνα λόγω Covid.

Αντίστοιχα και η Goldman Sachs απέδωσε το sell off αυτής της εβδομάδας στις κλιμακούμενες ανησυχίες για ύφεση.

Ακόμη ένας λόγος πίεσης είναι το ισχυρό αμερικανικό δολάριο, που εκτινάχθηκε σε νέο υψηλό 20 ετών έναντι καλαθιού με τα βασικότερα νομίσματα του πλανήτη, καθώς καθιστά πιο ακριβό το πετρέλαιο για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση