ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:39
 

Πράσινο φως για την άδεια πατρότητας

Η άδεια είναι διάρκειας δύο εβδομάδων και έχει ισχύ από την 1η Αυγούστου

Newsroom K

Από την πρώτη Αυγούστου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η άδεια πατρότητας όπως αποφάσισε σήμερα η Βουλή η οποία ψήφισε σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

 Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε επίσης σε νόμους τα νομοσχέδια με τα οποία αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα τέκνου από το δεύτερο παιδί και άνω και για παραχώρηση άδειας μητρότητας και στις δύο γυναίκες στις περιπτώσεις παρένθετης τεκνοποίησης.

Επίσης, ψήφισε σε νόμο το νομοσχέδιο για την παροχή σύνταξης χηρείας σε γάμους που ο τεθνιώτας τέλεσε το γάμο μετά την συνταξιοδότηση, αφού παρέλθουν 5 χρόνια έγγαμου βίου.

Ολοι οι νόμοι ψηφίστηκαν ομόφωνα πλην αυτού που αυξάνει τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα τέκνου, που ψηφίστηκε με μια ψήφο εναντίον, αυτή του ανεξάρτητου Βουλευτή Παύλου Μυλωνά.

Σημειώνεται ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου, για πρώτη φορά ο πατέρας θα έχει τη δυνατότητα πληρωμένης άδειας, η οποία ωστόσο θα πρέπει να συμπίπτει χρονικά με την άδεια μητρότητας, η οποία υπενθυμίζεται ότι είναι 16 εβδομάδων.

Το κόστος εφαρμογής της συγκεκριμένης πρόνοιας δεν επηρεάζει αρνητικά το Ταμείο Κοινωνικών ασφαλίσεων, σύμφωνα με σχετικές αναλογιστικές μελέτες.

 Την ψήφιση των νομοσχεδίων ανακοίνωσε με ανάρτηση της στο Twitter η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Έδωσε απαντήσεις για τις νέες ιδέες ο Πρόεδρος

«Kαι αμέσως άρπαξες την απάντηση Ακιντζί / Άντρου.»
ΑΚΑ  |  09:33

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Kαι διερωτώμαι! Γιατί τόση μεγάλη επιθυμία από το ΑΚΕΛ να στείλει 1 ή 2 ευρωβουλευτές στο Ευροκοινοβούλιο ...»
ΑΚΑ  |  09:06

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«To AKΕΛ, δυστυχώς για την Κύπρο, παίζει παιγνίδι της Τουρκίας και το συντομότερο που θα μπορέσει ο Λαός ...»
ΑΚΑ  |  09:01

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Η απόφαση του Σολτς να μην εκδώσει καθαρό νέο χρέος έχει επικριθεί τόσο από τους Συντηρητικούς της Μέρκελ όσο και από τους δικούς του Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανική εμμονή

Ο Ολαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αυξήσει το χρέος της ώστε να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη γερμανική οικονομία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
X