ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προανήγγειλε στήριξη στους πυρόπληκτους ο Χριστοδουλίδης

Έχει γίνει καταγραφή των ζημιών

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το ζήτημα αποζημιώσεων για τους πυρόπληκτους στην Πάφο, θα απασχολήσει μεταξύ άλλων τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σε δηλώσεις του πριν το Υπουργικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι έχουμε σήμερα θέμα για τη στήριξη των κοινοτήτων και των πυρόπληκτων, όχι μόνο στην Πάφο, αλλά και στις άλλες περιοχές, στον Ύψωνα και στον Φαρμακά.

Προσθέτοντας ότι έχει γίνει καταγραφή, είναι σημαντικό να ανταποκριθούμε, όπως υποσχεθήκαμε, στο να μπορούν να αξιοποιήσουν στο βαθμό που γίνεται την περιουσία τους, ειδικά αυτοί που έχουν ανάγκη για θέματα άρδευσης και για άλλα θέματα. Στη συνέχεια θα δούμε αν χρειάζεται να γίνουν αναπροσαρμογές, άρα, αμέσως μετά την έγκριση, σήμερα, θέλω να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει η καταβολή των σχετικών ποσών.

Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικής γης επηρεάστηκαν από πυρκαγιές στην Πάφο

Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικών εκμεταλλεύσεων έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές στις περιοχές Ψάθι, Πολέμι, Χούλου και Άγιο Δημητριανό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας Κωνσταντής Σπανάσιης,

Ο κ. Σπανάσιης ανέφερε πως, με βάση προκαταρκτικές εκτιμήσεις που θα είναι οριστικές μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων ζημιάς, στην περιοχή της επαρχίας Πάφου επηρεάστηκαν 2500 δεκάρια σιτηρών, 200 δεκάρια ελιών, 500 δεκάρια αμπέλια, γυρω στα 50 δεκάρια φυλλοβόλων κυρίως αμυγδαλιές, δαμασκηνιές, χαρουπιές διάσπαρτα δέντρα. Επίσης είπε ο κ. Σπανάσιης υπήρξαν απώλειες που αφορούν 200 σε μελισσοσμήνοι και 20 κυψέλες.

Ακόμη συνέχισε κάηκαν 120 ζώα αλλά και συστήματα άρδευσης που βρίσκονταν μέσα σε καλλιέργειες, έκτασης γύρω στα 250 δεκάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Υπέστησαν επίσης εκτεταμένες ζημιές ένα κτηνοτροφικό υποστατικό που ήταν παλαιότερα φάρμα αιγοπροβάτων και τελευταία ασχολείτο με την εκτροφή κουνελιών και επηρεάστηκαν πέντε με έξι κτηνοτρόφοι.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου τέσσερις κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ άλλα 15 σπίτια και υποστατικά υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση