ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προωθείται στρατηγική τουρισμού για τον Ακάμα

Συνάντηση Υπουργείου Γεωργίας και Υφυπουργείου Τουρισμού με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η παροχή τεχνικής βοήθειας από την Παγκόσμια Τράπεζα, ώστε να διαμορφωθεί μια στρατηγική τουρισμού για τον Ακάμα, ήταν σήμερα στο επίκεντρο συνάντησης εκπροσώπων της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή και τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο.

Πέραν την τεχνική βοήθειας, στόχος είναι και η οικονομικής στήριξη και εφαρμογή της εν λόγω στρατηγικής. Πρόκειται για προσπάθεια η οποία γίνεται παράλληλα με την προσπάθεια για δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου της περιοχής, με τις εξελίξεις για το οποίο να αναμένονται, σύμφωνα με τον Κ.Καδή, πριν το τέλος της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε ότι σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ο σχεδιασμός της διαδικασίας μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε διάστημα ενός χρόνου και στη συνέχεια μπορεί να αρχίσει η εφαρμογή. Επισήμανε ότι η περίπτωση του Ακάμα, «όπου ο τουρισμός και οι τουριστικές δραστηριότητες, οι οποίες αξιοποιούν ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την προστασία της φύσης και το φυσικό περιβάλλον, μπορεί να λειτουργήσουν υπέρ και των τοπικών κοινοτήτων.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι ο στόχος είναι να αναλάβει η Παγκόσμια Τράπεζα την παροχή τεχνικής βοήθειας για τη διαμόρφωση μιας τέτοιας στρατηγικής και στο επόμενο στάδιο να στηρίξει οικονομικά και την εφαρμογή της στρατηγικής.

Ήδη, όπως ανέφερε, έχουν αρχίσει και οι εργασίες βελτίωσης και του Εθνικού Δασικού Πάρκου στην περιοχή. «Όλες αυτές οι ενέργειες, οι οποίες γίνονται για τον Ακάμα, θεωρώ ότι δημιουργούν μια πάρα πολύ θετική προοπτική, η οποία διασφαλίζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες, και ό,τι πρέπει να κάνουμε για να διασφαλιστεί η προστασία της πλούσιας βιοποικιλότητας που φιλοξενεί ο Ακάμας», ανέφερε ο κ. Καδής.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για ενέργειες οι οποίες θα δώσουν διεξόδους και στην τοπική κοινωνία, ώστε να έρθει η ευημερία και να ανατραπεί αυτή η αρνητική πορεία των τελευταίων χρόνων.

Στο μεταξύ, η τουριστική αναβάθμιση της Πόλης Χρυσοχούς- Τυλληρίας κτλ, μπήκε επίσημα μέσα στο μεσοπρόθεσμο πλάνο δράσης της εθνικής στρατηγικής τουρισμού σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού. Σε δηλώσεις του στην «Κ» ανέφερε ότι σύντομα θα εγκριθεί το πλάνο δράσης για το 2023 και θα ακολουθήσει συντονισμός για υλοποίηση των δράσεων. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση