ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρωτοβουλία Ηροδότου για ταυτοποίηση στοιχείων τραπεζικών πελατών

Προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού με σκοπό τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του κυπριακού τραπεζικού συστήματος

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για ψηφιακή λύση ταυτοποίησης στοιχείων τραπεζικών πελατών, με σκοπό τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του κυπριακού τραπεζικού συστήματος με γρήγορες, ευέλικτες, αξιόπιστες και αποδοτικές τραπεζικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός αφορά την επιλογή της πλέον συμφέρουσας οικονομικά τεχνικής λύσης, για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διαδικασία ταυτοποίησης στοιχείων πελατών (“Client Digital On-boarding & Reviewing”). Στόχος σύμφωνα με την Κεντρική είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας συλλογής, ταυτοποίησης και επικαιροποίησης στοιχείων για πελάτες και δυνητικούς τραπεζικούς πελάτες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω ψηφιακή λύση θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη, βοηθώντας το κοινό και τις επιχειρήσεις να μειώσουν το χρόνο που σήμερα απαιτείται για τη διεκπεραίωση των τραπεζικών τους συναλλαγών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της εξυπηρέτησής τους. Παράλληλα, θα βελτιώσει την αποδοτικότητα και την αμεσότητα των τραπεζικών υπηρεσιών, τηρώντας τους σχετικούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς και δημιουργώντας συγκριτικό πλεονέκτημα για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Η εφαρμογή της ψηφιακής λύσης εκ μέρους των τραπεζικών ιδρυμάτων, έχει εθελοντικό χαρακτήρα, σημειώνεται. Τη συμμετοχή τους στο υπό αναφορά Έργο, έχουν ήδη επιβεβαιώσει μέχρι σήμερα η Τράπεζα Κύπρου, η Ελληνική Τράπεζα, η Alpha Bank Cyprus, η Astrobank, η Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως και η Eurobank Κύπρου, κατόπιν διαβουλεύσεων με το Διοικητή και την ΚΤΚ.

Η ΚΤΚ, ως αρμόδια αρχή για τη ρύθμιση, αναγνώριση, έγκριση ή αποδοχή εξ αποστάσεως ηλεκτρονικών διαδικασιών ταυτοποίησης πελατών, δυνάμει του άρθρου 61(1)(α) του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου, καλεί ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς να υποβάλουν τις προσφορές τους για την ανάληψη του Έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση