ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προώθηση Κύπρου από Invest Cyprus σε Άμπου Ντάμπι και Κουβέιτ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest Cyprus, Μάριος Τανουσής, πραγματοποίησε σειρά σημαντικών επιχειρηματικών συναντήσεων

ΚΥΠΕ

Η προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού και πύλης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το βασικό αντικείμενο της συμμετοχής του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων Κύπρου (Invest Cyprus) στο εμβληματικό συνέδριο επενδύσεων των ΗΑΕ, το Annual Investment Meeting (AIM) 2024, που διεξήχθη μεταξύ 7 και 9 Μαΐου στο Άμπου Ντάμπι. Η αποστολή του Invest Cyprus στη Μέση Ανατολή συνεχίστηκε στο Κουβέιτ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το AIM αποτελεί κορυφαίο γεγονός στον τομέα των επενδύσεων, προσελκύοντας σημαντικούς διεθνείς επενδυτές και παρέχοντας μια πλατφόρμα για συζητήσεις σχετικά με τις τάσεις και τις ευκαιρίες στον τομέα των άμεσων ξένων επενδύσεων, και η συμμετοχή του Invest Cyprus στο AIM θεωρείται κομβικής σημασίας για την προβολή της Κύπρου ως αξιόπιστου επενδυτικού προορισμού, με σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον και ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.

Στο πλαίσιο της αποστολής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest Cyprus, Μάριος Τανουσής, πραγματοποίησε σειρά σημαντικών επιχειρηματικών συναντήσεων, συνεργαζόμενος στενά με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κούμη, την Πρέσβειρα της Κύπρου στα ΗΑΕ Μερόπη Χριστοφή, και τον Διευθυντή του Εμπορικού Κέντρου Κύπρου στο Ντουμπάι Γιώργο Παρτασίδη και τις αντίστοιχες ομάδες τους.

Οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στην προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στην Κύπρο και στην ενίσχυση των σχέσεων με εταιρείες από τη Μέση Ανατολή που επιθυμούν να επεκταθούν στην ΕΕ, όπως αναφέρεται.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κουβέιτ

Η αποστολή του Invest Cyprus στη Μέση Ανατολή συνεχίστηκε στο Κουβέιτ, όπου ο κ. Τανουσής έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό του Κουβέιτ, Σεΐχη Mohammed Sabah Al-Salem Al-Sabah, ως μέλος της διοικούσας επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Οργανισμών Προώθησης Επενδύσεων (WAIPA), παρουσία του CEO της WAIPA Ismail Ersahin και του Διευθυντή Επενδύσεων και Επιχειρήσεων του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) James Zhan. Η συνάντηση αυτή εστίασε στις επενδυτικές ευκαιρίες και στις προκλήσεις των άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς και στον οδικό χάρτη για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων στην περιοχή.

Το Annual Investment Meeting (AIM) είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας των ΗΑΕ που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα πλαίσιο για την παγκόσμια ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με τις βασικές αρχές που στηρίζουν τις διεθνείς επενδυτικές πολιτικές, στρατηγικές και πρακτικές για βιώσιμη ανάπτυξη για την επίτευξη μιας έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμιας εξέλιξης.

Όπως σημειώνεται, η επιτυχημένη αυτή αποστολή του Invest Cyprus συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της εικόνας της Κύπρου ως διεθνούς επενδυτικού κέντρου, και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν την κυπριακή οικονομία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση