ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψάχνουν brand name για τις κοινότητες του Ακάμα

Ανάγκαιότητα η προσέλκυση τουρισμού- προκηρύσσεται μελέτη εντός του 2020

Της Μαρίας Ηρακλέους

Τρόπους ενιαίας προώθησης των περιοχών της Πάφου από το Στρουμπί, τον Κάθηκα, την Κρήτου Τέρρα, το Λατσί, την Πόλη Χρυσοχούς, μέχρι και τον Πύργο αναζητεί το Υφυπουργείο Τουρισμού. Στόχος να συγκεντρώσει όλες τις μικρές κοινότητες κάτω από μια ομπρέλα η οποία θα έχει ένα ενιαίο brand name, με το οποίο θα συστήνεται και θα προσελκύει τις εξωτερικές αγορές τουρισμού. Θεωρείται ότι έτσι θα αναβαθμιστεί και θα αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα στις κοινότητες Ακάμα, και κατ επέκταση θα δημιουργήσει συνθήκες για ανάπτυξη στην περιοχή.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται ότι θα προχωρήσει εντός του 2020 σε εκπόνηση ειδικής μελέτης η οποία περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2020, και θα επικεντρωθεί στις ιδιαιτερότητες  της περιοχής, κυρίως δε τις περιβαλλοντικές ενώ θα δώσει απαντήσεις στο πώς θα μπορέσει να διαφοροποιηθεί σε σχέση με το τί προσφέρει η υπόλοιπη Κύπρος. Θα καθορίσει επίσης τις ειδικές μορφές τουρισμού τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει η περιοχή. Θεωρείται δε ότι είναι ιδανική για προσέλκυση ενδιαφέροντος σε αγροτουρισμό, οικολογικό τουρισμό, υγείας- ευεξίας και αποκατάστασης και οινογαστρονομίας. 

Η εκτίμηση του αρμόδιου Υφυπουργείο είναι ότι οι εν λόγω κοινότητες υποφέρουν από το γεγονός ότι δεν έχουν μια ενιαία τουριστική ονομασία ως περιοχή. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα προωθούμε ξεχωριστά τον Κάθηκα, την Ίνεια, την Κρήτου Τέρρα, το Λατσί και να περιμένουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τουριστικό brand με αυτόν τον τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος

Ενδεχομένως η περιοχή να συστηθεί ως Ριβιέρα Πάφου. Το σίγουρο είναι ότι το νέο brand name θα πρέπει να είναι διεθνές και να Χρειάζεται μια ονομασία πιο διεθνή η οποία θα κερδίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη.  Το ζητούμενο είναι ποιες μορφές τουρισμού προσφέρονται εκεί, με βάση το ποιες μορφές τουρισμού προσφέρονται εκεί αλλά και το ότι είναι περιοχές Natura, και υπάρχει περιβαλλοντική ευαισθησία.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια για την περιοχή του Ακάμα, είναι ξεχωριστή και θα προχωρήσει σε ανεξάρτητο επίπεδο με το εθνικό σχέδιο διαχείρισης του Ακάμα, αν και θα υπάρχει σχετική ενημέρωση και συνεννόηση μεταξύ των δύο υπουργείων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση