ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:31
 

Ψηφίστηκαν σχεδόν όλοι οι προϋπολογισμοί των Ημικρατικών

Τρεις από αυτούς χρειάζονται περαιτέρω μελέτη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμους όλους τους Προϋπολογισμούς των Ημικρατικών Οργανισμών, Φορέων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου για πρώτη φορά στα χρονικά των τελευταίων δεκαετιών, πλην των Προϋπολογισμών τριών οργανισμών, για τους οποίους με απόφαση της ενέκρινε το δωδεκατημόριο του Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης για πρώτη φορά κατατέθηκαν και οι 30 Προϋπολογισμοί των Ημικρατικών στο έτος που λήγει για το επόμενο. Πρόσθεσε πως παρόλο που κατατέθηκαν και οι Προϋπολογισμοί της ΑΛΚ, ΡΙΚ και της Επιτροπής Σιτηρών, η Επιτροπή αποφάσισε ότι χρειάζονται περαιτέρω μελέτη και για αυτό θα συνεχιστεί η συζήτηση τους τον Ιανουάριο.

Την Παρασκευή κατά την τελευταία της τακτική συνεδρία για το 2019 ψήφισε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τους Προϋπολογισμούς της Εθνικής Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου (35 υπέρ μία αποχή ), του Ενιαίου Φορέα Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης, τον Προϋπολογισμό (ομόφωνα),του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (35 υπέρ, 1 εναντίον), του Συμβουλίου και της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ομόφωνα).

Επίσης υπερψήφισε τους Προϋπολογισμούς του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ομόφωνα), της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ομόφωνα), του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ομόφωνα), του Ειδικού Ταμείου του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (ομόφωνα), του Οργανισμού Αγροτικών (ομόφωνα), του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (40 υπέρ, 1 εναντίον, 1 αποχή), του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ομόφωνα) και του Οργανισμού Νεολαίας (37 υπέρ, 1 εναντίον).

Ψήφισε ακόμα τους Προϋπολογισμούς του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (ομόφωνα), της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου (ομόφωνα).

Η Βουλή εκτός από τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμός για το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ, ψήφισε τους συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Στο μεταξύ η Βουλή ανέβαλε την ψηφοφορία επί του σχεδίου απόφασης της Βουλής των για έγκριση κυβερνητικής εγγύησης προς την εταιρεία «Alfa Mediterranean Enterprises Ltd»ύψους €60.185.628 για χρηματοδότηση έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος NER300.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X