ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε τροχιά ανάπτυξης η Πόλη Χρυσοχούς

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή

ΚΥΠΕ

Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται η Πόλης Χρυσοχούς με έργα να ολοκληρώνονται ή να βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλη Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή.

Οπως ανέφερε, ολοκληρώθηκε το Πολυλειτουργικό Πάρκο στο Λατσί, ένα σύγχρονο πάρκο άθλησης και υγιούς ενασχόλησης εφαπτόμενο της παραλίας.Εντός του 2022 και συγκεκριμένα Απρίλιο με Μάιο αναμένεται και η ολοκλήρωση της αναβάθμισης και του εξωραϊσμού των Αποθηκών της Αρχής Λιμένων στο Λατσί, έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό ταμείο «Θάλασσα» μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάφου Αφροδίτη.

Πρόσθεσε πως σημαντικό έργο που αναμένεται η έναρξη των εργασιών του εντός του 2022 είναι η ανάπλαση/ αναζωογόνηση των παραδοσιακών πυρήνων στο Προδρόμι και την Πόλη και η ανάδειξη και διασύνδεση τεσσάρων αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, έργο το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Σε σχέση με τους αρχαιολογικούς χώρους, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε στο ΚΥΠΕ, πως η Τοπική Αρχή είναι έτοιμη και αναμένουν συνάντηση με το Τμήμα Αρχαιοτήτων για να εξετάσουν τον τελικό σχεδιασμό και για προχωρήσει η κατάθεσή του στο Τμήμα Πολεοδομίας .

Ιδιαίτερης σημασίας έργο αποτελεί επίσης, όπως είπε, η επέκταση του Λιμανιού στο Λατσί τόσο στον χερσαίο όσο και στον θαλάσσιο χώρο με την προσθήκη 350 θέσεων ελλιμενισμού. Πρόκειται για έργο κόστους πέραν των 40 εκ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται από την Αρχή Λιμένων και αρχίζει η υλοποίηση του εντός του 2022. Είπε ακόμη πως το επόμενο διάστημα θα γίνει μια δημοσιογραφική διάσκεψη προκειμένου να παρουσιάσει ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου.

Ο κ. Παπαχριστοφή σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθεί στη Λευκωσία με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή για συζήτηση των θεμάτων της Πόλης Χρυσοχούς, των ώριμων έργων, όπως είναι ο τουριστικός δρόμος, οι πέριξ δρόμοι, ο πεζόδρομος από την Πόλη Χρυσοχούς προς το Λατσί. Βασική μας επιδίωξη, είπε, είναι η προώθηση και ωρίμανση, κατά τρόπο συστηματικό και στη βάση χρονοδιαγραμμάτων, σημαντικών έργων υποδομής που θα ενοποιήσουν τις τρεις περιοχές Λατσί, Πόλη και Προδρόμι και να προσδώσουν στην Πόλη Χρυσοχούς τον χαρακτήρα μιας μικρής μεν, αλλά πραγματικής και σύγχρονης πόλης.

Ανακοίνωσε ακόμη πως άλλα έργα τα οποία είναι σε αρχικό στάδιο ωρίμανσης και κάποια αναμένονται να ξεκινήσουν κατασκευαστικά εντός του 2023 είναι μεταξύ άλλων η ανάπλαση του χώρου περιμετρικά του Δημαρχείου, η δημιουργία δημοτικού αναψυκτηρίου στην παραλία μεταξύ Δημοτικής Πλάζ και Κατασκηνωτικού Χώρου, η τρίτη φάση επέκτασης στο Λατσί σε συνδυασμό με αναδιαμόρφωση του οδικού δικτύου προς Νέο Χωριό, η δημιουργία πλατειακού χώρου και χώρων στάθμευσης, η δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου από τον Κατασκηνωτικό Χώρο προς τη Λίμνη, καθώς επίσης και η εκτέλεση έργων οδοποιίας, πεζοδρομοποιήσεων και άλλες δράσεις καλλωπισμού και εξωραϊσμού της πόλης (συντήρησης χώρων πρασίνου, απομάκρυνση παρανομιών κ.ο.κ.).

Σχετικά με τον κατασκηνωτικό χώρο ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως ο χρήστης του βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης και αναμένεται η ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια. Επεσήμανε ωστόσο πως όταν ξεπεραστούν τα προβλήματα ο κατασκηνωτικός χώρος θα αποτελέσει στολίδι για την περιοχή και θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην Πόλη Χρυσοχούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση