ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σωκράτους: Σε εξέλιξη η διαδικασία αναβάθμισης του Συστήματος Πληροφοριών Γης

Η διαδικασία είναι αρκετά προχωρημένη σε συνεργασία με την εταιρεία που έχει αναλάβει το όλο έργο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Περίπου στο τέλος του 2019 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αναβάθμισης του Συστήματος Πληροφοριών Γης (ΣΠΓ) του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Ανδρέας Σωκράτους.

Ο κ. Σωκράτους είπε ότι είναι σε εξέλιξη εδώ και περίπου έξι μήνες η διαδικασία αναβάθμισης του Συστήματος Πληροφοριών Γης του Τμήματος.

«Η διαδικασία είναι αρκετά προχωρημένη σε συνεργασία με την εταιρεία που έχει αναλάβει το όλο έργο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία που ανέλαβε το όλο έργο είναι η ίδια είχε κτίσει πριν περίπου 20 χρόνια το υφιστάμενο ΣΠΓ του Τμήματος. Σημείωσε ότι η διάρκεια του συμβολαίου είναι 18 μήνες.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Σωκράτους είπε ότι το σύστημα θα αναβαθμιστεί σε δύο φάσεις, προσθέτοντας ότι η μία φάση αναβάθμισης είναι η αυτή που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη και με την οποία θα αναβαθμιστεί το τεχνικό γεωγραφικό κομμάτι του συστήματος.

Ο Διευθυντής του Κτηματολογίου εξήγησε ότι το σύστημα του Κτηματολογίου αποτελείται από τρία υποσυστήματα που είναι το τεχνικό γεωγραφικό, το νομικό, το οποίο αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας και την εγγραφή δικαιωμάτων, και το εκτιμητικό που καθορίζει αξίες.

Ο κ. Σωκράτους είπε στο ΚΥΠΕ πως αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 το Κτηματολόγιο θα βγει σε προσφορές για την αναβάθμιση του νομικού και του εκτιμητικού κομματιού του συστήματος.

Ανέφερε επίσης ότι μετά την αναβάθμιση, το σύστημα θα γίνει πιο αποτελεσματικό στο θέμα χρόνου και ταυτόχρονα θα μπορέσει το Κτηματολόγιο να δώσει στο κοινό νέα προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Κτηματολογίου, οι προσπάθειες που καταβάλει το Κτηματολόγιο για εκσυγχρονισμό του είχε ως αποτέλεσμα να του απονεμηθεί και το βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ 2018 για τη δημιουργία της πρωτοποριακής Διαδικτυακής Πλατφόρμας Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, γνωστής ως "DLS PORTAL".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X