ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στηρίζει το αίτημα των συντεχνιών για χαμηλόμισθους ο ΔΗΣΥ

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος κάλεσε ΥΠΟΙΚ και ΠτΔ να δουν θετικά την πρόταση

ΚΥΠΕ

Τη στήριξη του ΔΗΣΥ στο αίτημα των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ για τους χαμηλόμισθους εξέφρασε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Ευθύμιος Δίπλαρος, καλώντας Υπουργό Οικονομικών και Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δουν θετικά την πρόταση.

Οι τρεις συντεχνίες ενημερώνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα γύρω από το θέμα, το οποίο συζητείται τις τελευταίες βδομάδες με το Υπουργείο Οικονομικών και το Προεδρικό. Η συνάντηση με την ηγεσία του ΔΗΣΥ έλαβε χώρα στη Βουλή, παρουσία της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου της παράταξης, Αννίτας Δημητρίου.

«Ακούσαμε με πολλή προσοχή τα όσα έχουν τεθεί από τις συντεχνίες όσον αφορά το θέμα με τους χαμηλόμισθους», ανέφερε ο κ. Δίπλαρος, σημειώνοντας ότι ο ΔΗΣΥ, κατά την τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών όταν κατέθετε τον προϋπολογισμό του κράτους, είχε υποστηρίξει και είχε εκφράσει τη θετική του στάση όσον αφορά τα αιτήματα των συντεχνιών για τους χαμηλόμισθους, «σε μια προσπάθεια για να αντιληφθεί ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών ότι ως ΔΗΣΥ στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια των συντεχνιών, και θα έβρισκε τη στήριξή μας και ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής».

Όπως σημείωσε, «εν αντιθέσει με άλλες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που δυστυχώς διογκώνουν τις ανελαστικές δαπάνες του κράτους», το συγκεκριμένο αίτημα για τους χαμηλόμισθους, που αφορά περίπου 1.300 χαμηλόμισθους της δημόσιας υπηρεσίας, όπως είπε, είναι «μικρό και δικαιολογημένο» και «θα έπρεπε να είχε τεθεί από την Κυβέρνηση κατά προτεραιότητα».

«Απευθύνουμε έκκληση προς το Υπουργείο Οικονομικών να δει θετικά το αίτημα και την πρόταση των συντεχνιών, ούτως ώστε τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου να υπάρξει μια αίσια κατάληξη και καλούμε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως άλλωστε ήταν και η προεκλογική του δέσμευση να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της δέσμευσής του και να γνωρίζει πως ως ΔΗΣΥ στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα στηρίξουμε την απόφαση του αυτή», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου και διαβούλευσης με την Κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο, έκριναν σκόπιμο ότι θα ήταν «βοηθητικό και κρίσιμο αλλά και ουσιαστικό», να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με κοινοβουλευτικά κόμματα, «σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσουμε τη δυνατότητα συνομολόγησης μιας συνολικής ρύθμισης και συμφωνίας, η οποία να καλύπτει το σύνολο των χαμηλόμισθων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Όπως ανέφερε, οι τρεις συντεχνίες έχουν ήδη συναντηθεί με το ΑΚΕΛ, και τώρα με τον ΔΗΣΥ, και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, σε μια προσπάθεια «να είμαστε θετικοί αλλά και υποστηρικτικοί στις ανάγκες αναβάθμισης των χαμηλόμισθων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».

«Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα: ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η αποσπασματική ή επιλεκτική προσέγγιση σε σχέση με τη συγκεκριμένη ομάδα των εργαζομένων», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι αναμένουν  να δουν τις ρυθμίσεις και ανάλογα θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα για να προβούν στα επόμενα βήματα, αν κριθούν απαραίτητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση