ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με ευλογίες ΥΠΟΙΚ το αποτέλεσμα για ΦΠΑ 5% στη Βουλή

Το Υπουργείο Κατέθεσε στη Βουλή συγκεκριμένη Πρόταση, η οποία είχε και τη συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το θέμα επιβολής μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5% στην απόκτηση πρώτης κατοικίας στα πλαίσια άσκησης κοινωνικής πολιτικής απασχολεί εδώ και δύο σχεδόν χρόνια την Κυβέρνηση, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την κοινωνία.

Σταθμίζοντας τους κινδύνους από το γεγονός ότι από τον Ιούλιο του 2021 η Κύπρος έλαβε επιστολή παράβασης, η Κυβέρνησή μας από τις πρώτες μέρες έθεσε στις προτεραιότητες της το θέμα.

Με πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομικών άρχισαν εντατικές επαφές και διαβουλεύσεις, τόσο με την αρμόδια  Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με τη Βουλή, ώστε να υπάρξει μια κατάληξη προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, αλλά πάντοτε στο πλαίσιο των συγκεκριμένων διατάξεων της κοινοτικής οδηγίας.

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή συγκεκριμένη Πρόταση, η οποία είχε και τη συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, η Κυβέρνηση ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και το Υπουργείο Οικονομικών είχε αναπτύξει έναν εποικοδομητικό μεσολαβητικό ρόλο ώστε να υπάρξει μια κατάληξη. 

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι και με τους χειρισμούς της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών υπήρξε σχεδόν ομόφωνη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Στη βάση αυτών των δεδομένων, η Κυβέρνηση  θα στηρίξει την τελική απόφαση της Βουλής ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοχεύοντας στην αποδοχή της, αλλά και στην αποκατάσταση μιας χρόνιας στρέβλωσης, στο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα της απόκτησης κατοικίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση