ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο 36% οι νέοι που εργάστηκαν και Σαββατοκύριακα το 2016

Το χαμηλότερο ποσοστό των νέων που εργάζονται τα Σαββατοκύριακα είναι μεταξύ των ατόμων με τριτοβάθμια εκπαίδευση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το 29% των απασχολουμένων στην ΕΕ ηλικίας 20 έως 34 ετών (νέοι απασχολούμενοι) και το 36% στην Κύπρο εργάστηκαν τα Σαββατοκύριακα το 2016, σύμφωνα με τη Eurostat.

Σχεδόν το ένα τρίτο των νέων που απασχολούνται στην Ιταλία εργάζονται τακτικά τα Σαββατοκύριακα (40%), ακολουθούμενοι στενά από την Ιρλανδία (38%), την Κύπρο και τις Κάτω Χώρες (το 47% 36%), την Ισπανία (35%) και Ηνωμένο Βασίλειο (34%). Αντίθετα, η Ουγγαρία κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό των νεαρών εργαζομένων που εργάζονται τα Σαββατοκύριακα (11%), ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (12%), την Πολωνία (13%), την Τσεχία και την Κροατία (και τα δύο 18%).

Το χαμηλότερο ποσοστό των νέων που εργάζονται τα Σαββατοκύριακα είναι μεταξύ των ατόμων με τριτοβάθμια εκπαίδευση (20%). Ωστόσο, όσοι έχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι επίσης πιθανό να εργάζονται πολλές ώρες, ορίζονται ως 49 ώρες ή περισσότερο την εβδομάδα (8%).

Σε επίπεδο ΕΕ, οι νέοι που απασχολούνται με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης (χαμηλότερης δευτεροβάθμιας ή βασικής) είναι πιθανότερο να εργάζονται τα Σαββατοκύριακα (37%), ακολουθούμενοι από άτομα με μέσο επίπεδο εκπαίδευσης, το οποίο ορίζεται ως δευτεροβάθμια ή μεταδευτεροβάθμια, μη τριτοβάθμια εκπαίδευση (33%). Υπάρχουν μόνο ελάχιστες διαφορές μεταξύ των ατόμων με μεσαία γενικά προσόντα και εκείνων με επαγγελματικά προσόντα μεσαίου επιπέδου.

Οι νέοι που απασχολούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν λιγότερο πιθανό να εργαστούν τα Σαββατοκύριακα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εκτός από την Πορτογαλία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση