ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αιφνιδίως στο αεροδρόμιο για έλεγχο ο Καρούσος

Διαφωνία με πρόταση Μέρκελ

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μετά τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Μεταφορών μετέβη αιφνιδίως το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη κατάσταση. Κατά την επίσκεψη του επισκέφθηκε τα και είδε την διαδικασία στα σημεία των αφίξεων και των αναχωρήσεων καθώς και στους χώρους διενέργειας των τεστ, ενώ έγιναν συστάσεις προς όλους για την χρήση μάσκας και τις εισόδους στο αεροδρόμιο από τις οποίες τόνισε ότι επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους ταξιδιώτες. Μιλώντας στην «Κ» και σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού, ανέφερε ότι είναι δεδομένο ότι σε χώρους όπως τα αεροδρόμια θα υπάρχει συνωστισμός, ως εκ τούτου και είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας. «Τα αεροδρόμια δεν είναι χώροι στους οποίους μπορείς να αποφύγεις τον συνωστισμό αλλά χώροι που μπορείς να διευκολύνεις την ροή αλλά σε κάποια σημεία δεν μπορείς να τον αποφύγεις. Όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα ήταν κάποια συγκεκριμένη ώρα που δεν υπήρχε η κατάλληλη στελέχωση στον διαβατηριακό έλεγχο και ο αρχηγός της αστυνομίας προχώρησε στην στελέχωση τους και η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.» σχολίασε. Τόνισε ότι όσοι επιβάτες φτάνουν στο αεροδρόμιο έχουν είτε μονό τεστ είτε διπλό τεστ pcr είτε έχουν εμβολιαστεί.

Όπως ανέφερε, το θέμα απασχόλησε μεταξύ άλλων την σύσκεψη της διυπουργικής επιτροπής στην οποία συμμετέχουν και τα Υφυπουργεία Τουρισμού και Καινοτομίας και η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου.

Και rapid test στα αεροδρόμια

Στις αλλαγές που θα δούμε το επόμενο διάστημα στα αεροδρόμια, είναι και τα rapid test στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού ελέγχου θα διενεργούνται και rapid test στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος. Πρόκειται για απόφαση που λήφθηκε την περασμένη Τετάρτη και θα εφαρμοστεί για χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Σημειώνεται ότι ο έλεγχος αντιγόνου δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο πρωτόκολλο ταξιδιού προς Κύπρο, αλλά θα εφαρμόζεται μόνο στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που θα ενισχύσει την ταχύτητα του αποτελέσματος και θα διευκολύνει τη διαδικασία της ιχνηλάτησης και του εντοπισμού του θετικού κρούσματος.

Διαφωνία με πρόταση Μέρκελ

Όσο αφορά την ενόχληση που έχει εκφραστεί από την Άνγκελα Μέρκελ σε σχέση με τις χώρες που δέχονται ταξιδιώτες εμβολιασμένους με Sputnik, σημείωσε ότι η Κύπρος με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποδέχεται το εμβόλιο Sputnik από τρίτες χώρες ενώ χώρες της ΕΕ χρησιμοποιούν το Sputnik για τους εμβολιασμούς στην χώρα τους. Εμείς πήραμε τις αποφάσεις μας σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου, το ίδιο και η Ελλάδα, ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι η ΕΕ στον κανονισμό για το ψηφιακό πιστοποιητικό αναφέρει ότι πρέπει να αποδεχόμαστε εμβόλια από τρίτες χώρες. Σε σχέση με την πρόταση της Γερμανίας για απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ ταξιδιωτών από Ην. Βασίλειο ο Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την διαφωνία του με την πρόταση ως υπουργείο Μεταφορών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι να ελέγξεις την Δ μετάλλαξη, είτε με διπλούς εργαστηριακούς ελέγχους, είτε με το να επιτραπούν μόνο σε εμβολιασμένους να ταξιδεύουν με κάποιες χώρες, προσθέτοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση