ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Στο «ακουστικό» η Lone Star για Συνεργατισμό

Το Ταμείο παραμένει ανοιχτό για να επανέλθει στις συζητήσεις με την Ελληνική Τράπεζα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μπορεί τα επενδυτικά ταμεία Atlas Merchant Capital και J.C. Flowers & CO να περιλαμβάνονται στον φάκελο που κατέθεσε η Ελληνική Τράπεζα για ενδεχόμενη κάλυψη των κεφαλαίων που θα χρειαστούν για την απόκτηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, εντούτοις τα επενδυτικά ταμεία που προσπαθούσαν τόσο καιρό να συνεργαστούν με την Ελληνική, αν και πλέον εκτός διαδικασίας, φαίνεται να μην τα παρατούν.

Πληροφορίες της «Κ» θέλουν το επενδυτικό ταμείο LoneStar κυριολεκτικά να «αναμένει στο ακουστικό» για τη Συνεργατική Κυπριακή και τις κινήσεις που κάνει η Ελληνική Τράπεζα. Βλέποντας να υπάρχει αυτή η σύγχυση και αβεβαιότητα στο εσωτερικό της Ελληνικής για το πώς θα γίνει κατορθωτή η πράξη όσον αφορά στο ύψος των κεφαλαίων και τα πρόσωπα που θα τη φέρουν εις πέρας, το ταμείο LoneStar είναι έτοιμο να επανέλθει στις συζητήσεις για την Ελληνική.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στην «Κ» πως το Ταμείο είναι διατεθειμένο να επανέλθει στις συνομιλίες εάν χρειαστεί, δίχως όμως να αλλάζει τις προτεραιότητες που είχε θέσει τόσο καιρό στην Ελληνική Τράπεζα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως για το νέο οικοδόμημα που θα προκύψει, το Ταμείο επιθυμεί να έχει πλειοψηφικό ποσοστό της τάξης όχι μόνο 51%, αλλά ιδανικά πιο πάνω από το 65%. Αναφορικά με το ποσό με το οποίο θα «έμπαινε» στην Ελληνική Τράπεζα θα ήταν γύρω στα 350 εκατ. ευρώ, ώστε να υπάρχει το κατάλληλο μαξιλάρι μεταγενέστερα για ό,τι προκύψει στις κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Το LoneStar, ωστόσο, ενώ είναι έτοιμο να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών, οι πηγές αναφέρουν πως δεν γνωρίζει αν πλέον θα συζητήσει με τους ίδιους όρους όπως συζήτησε στο παρελθόν. Το ίδιο εκτιμά πως σε ένα σχήμα δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί μέτοχοι, καθώς υπάρχουν διαφορετικές προτεραιότητες σε κάθε μέτοχο και αναπόφευκτα δημιουργούνται προβλήματα που επηρεάζουν την όποια τράπεζα.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως το Ταμείο μπορεί να επανέρχεται στο προσκήνιο, έχοντας πληροφορία ότι ίσως αδειάσει μία θέση στο μετοχικό κεφάλαιο του καινούργιου οικοδομήματος.

Όχι ένας μεγάλος

Σημειώνεται πως ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός δεν επιθυμεί ένα fund – μέτοχος να έχει ισχυρή παρουσία σε μια τράπεζα, γι’ αυτό τον λόγο και οι συζητήσεις ήρθαν σε τέλμα, προτού υποβληθεί η πρόταση από την Ελληνική Τράπεζα. Όπως και να έχει μετά και από αυτή την εξέλιξη, διαφαίνεται μια ακόμα διέξοδος στη διαδικασία.

Η Lone Star είναι εταιρία ιδιωτικών επενδύσεων που επενδύει παγκοσμίως σε ακίνητα, μετοχές, πιστωτικά και άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Από την ίδρυση του πρώτου ταμείου το 1995, η Lone Star έχει οργανώσει δεκαεπτά ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια με συνολικές κεφαλαιακές υποχρεώσεις συνολικού ύψους άνω των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X