ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:38
 

Στο μέσο όρο της ΕΕ η πραγματική ατομική κατανάλωση στην Κύπρο

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Κύπρου έφθασε το 87% (όπου το 100 είναι ο μέσος όρος της ΕΕ)

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η πραγματική ατομική κατανάλωση (AIC) κατά κεφαλήν στην Κύπρο ανήλθε σε 94 μονάδες το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της Εurostat. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Κύπρου έφθασε το 87% (όπου το 100 είναι ο μέσος όρος της ΕΕ). Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα, το κατά κεφαλήν ΑIC ήταν 76 μονάδες και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο 68%.

Σύμφωνα με τη Eurostat η πραγματική ατομική κατανάλωση (AIC) είναι ένα μέσο μέτρησης της υλικής ευημερίας των νοικοκυριών.

Βάσει των πρώτων προκαταρκτικών εκτιμήσεων για το 2018, το κατά κεφαλήν ΑIC, εκφραζόμενο σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης (PPS), κυμαινόταν από 56% έως 132% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε όλα τα κράτη μέλη. Δέκα κράτη μέλη κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑΙC άνω του μέσου όρου της ΕΕ το 2018.

Το υψηλότερο επίπεδο στην ΕΕ καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο, 32% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ. Η Γερμανία ήταν περίπου 20% πάνω, ακολουθούμενη από την Αυστρία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία, το Βέλγιο, τη Σουηδία και τη Γαλλία, οι οποίες κατέγραψαν επίπεδα μεταξύ περίπου 5% και 15% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Το κατά κεφαλήν ΑIC για δεκατρία κράτη μέλη βρίσκεται μεταξύ του μέσου όρου της ΕΕ και 25% κάτω. Στην Ιταλία, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Λιθουανία τα επίπεδα ήταν 10% ή χαμηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ η Τσεχία, η Πορτογαλία και η Μάλτα ήταν μεταξύ 10% και 20% χαμηλότερα και η Πολωνία, Σλοβενία, Σλοβακία και Ελλάδα μεταξύ 20% 25% κάτω.

Την ίδια ώρα έξι κράτη μέλη κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑIC 25% ή περισσότερο κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ. Η Εσθονία ήταν 26% χαμηλότερη, η Λεττονία και η Ρουμανία ήταν 30% χαμηλότερα, ενώ η Ουγγαρία και η Κροατία είχαν κατά κεφαλήν ΑΙC περισσότερο από 40% χαμηλότερα και η Βουλγαρία 44% χαμηλότερα.

Εν τω μεταξύ, το 2018, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ που εκφράζεται σε PPS κυμάνθηκε μεταξύ 50% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 254% στο Λουξεμβούργο. Έντεκα κράτη μέλη κατέγραψαν ένα επίπεδο κατά κεφαλήν ΑΕΠ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ το 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X