ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:15
 

Στο μέσο όρο της ΕΕ η πραγματική ατομική κατανάλωση στην Κύπρο

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Κύπρου έφθασε το 87% (όπου το 100 είναι ο μέσος όρος της ΕΕ)

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η πραγματική ατομική κατανάλωση (AIC) κατά κεφαλήν στην Κύπρο ανήλθε σε 94 μονάδες το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της Εurostat. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Κύπρου έφθασε το 87% (όπου το 100 είναι ο μέσος όρος της ΕΕ). Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα, το κατά κεφαλήν ΑIC ήταν 76 μονάδες και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο 68%.

Σύμφωνα με τη Eurostat η πραγματική ατομική κατανάλωση (AIC) είναι ένα μέσο μέτρησης της υλικής ευημερίας των νοικοκυριών.

Βάσει των πρώτων προκαταρκτικών εκτιμήσεων για το 2018, το κατά κεφαλήν ΑIC, εκφραζόμενο σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης (PPS), κυμαινόταν από 56% έως 132% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε όλα τα κράτη μέλη. Δέκα κράτη μέλη κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑΙC άνω του μέσου όρου της ΕΕ το 2018.

Το υψηλότερο επίπεδο στην ΕΕ καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο, 32% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ. Η Γερμανία ήταν περίπου 20% πάνω, ακολουθούμενη από την Αυστρία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία, το Βέλγιο, τη Σουηδία και τη Γαλλία, οι οποίες κατέγραψαν επίπεδα μεταξύ περίπου 5% και 15% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Το κατά κεφαλήν ΑIC για δεκατρία κράτη μέλη βρίσκεται μεταξύ του μέσου όρου της ΕΕ και 25% κάτω. Στην Ιταλία, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Λιθουανία τα επίπεδα ήταν 10% ή χαμηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ η Τσεχία, η Πορτογαλία και η Μάλτα ήταν μεταξύ 10% και 20% χαμηλότερα και η Πολωνία, Σλοβενία, Σλοβακία και Ελλάδα μεταξύ 20% 25% κάτω.

Την ίδια ώρα έξι κράτη μέλη κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑIC 25% ή περισσότερο κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ. Η Εσθονία ήταν 26% χαμηλότερη, η Λεττονία και η Ρουμανία ήταν 30% χαμηλότερα, ενώ η Ουγγαρία και η Κροατία είχαν κατά κεφαλήν ΑΙC περισσότερο από 40% χαμηλότερα και η Βουλγαρία 44% χαμηλότερα.

Εν τω μεταξύ, το 2018, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ που εκφράζεται σε PPS κυμάνθηκε μεταξύ 50% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 254% στο Λουξεμβούργο. Έντεκα κράτη μέλη κατέγραψαν ένα επίπεδο κατά κεφαλήν ΑΕΠ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ το 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δύσκολη υπόθεση η προσωπική ευτυχία

«Αμα έχεις πίστη στο θεό και προσεύχεσε καθημερινα , βέβαια θα έχεις πρωσοπικη ευτυχία.»
Marios  |  20:51

#PoliticsBlog Το Συμβούλιο Αρχηγών και τα καυτά ερωτήματα στον Healthy

«Ο δημοσιογράφος που δήθεν διερωτάται ποιος διχάζει το λαό μάλλον σε άλλο πλανήτη ζούσε τα τελευταία ...»
leo  |  13:11

Τσαβούσογλου: Σύντομα στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην Αν. Μεσόγειο

«Τα ημίμετρα που ζήτησε η πλευρά μας (και έλαβε) έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία πως μπορεί να συνεχίσει ...»
Ένας Πολίτης  |  12:54

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία

«Ο μόνος που θα τη γονατίσει είσαι εσύ!!! »
ΑΚΑ  |  09:34

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X