ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σχέδιο Ακάμα: Τι πάει στο Υπουργικό

Συζήτησαν πιθανά αντισταθμιστικά μέτρα οι Υπουργοί Γεωργίας, Οικονομικών και Εσωτερικών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών είχε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, με φόντο το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα το οποίο οδηγείται την Τετάρτη (22/02) ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο κ. Καδής είπε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν πιθανά αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία «θα βοηθήσουν τις κοινότητες της περιοχής να αναπτυχθούν περαιτέρω, με έναν βιώσιμο τρόπο», λαμβάνοντας υπόψη και τους περιορισμούς ή τις δυνατότητες που διανοίγονται με βάση το Τοπικό Σχέδιο. Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατέληξε σε κάποιες εισηγήσεις προς τα άλλα Υπουργεία, σημειώνοντας ότι για κάποια από τα μέτρα εκφράστηκαν προβληματισμοί, με την τελική συζήτηση να γίνεται αύριο κατά τη διάρκεια του Υπουργικού.

Ο κ. Καδής ξεκαθάρισε ότι το Τοπικό Σχέδιο έχει ολοκληρωθεί και ότι το πρωί της Τρίτης (21/02) στάλθηκε η τελική γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος για τις διαφοροποιήσεις που έγιναν ούτως ώστε το Σχέδιο να συνάδει με τους όρους που είχε θέσει η περιβαλλοντική Αρχή. «Το Τοπικό Σχέδιο όπως έχει διαμορφωθεί αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο τις ενστάσεις ή τους όρους που έχει θέσει η περιβαλλοντική Αρχή. Είναι έτοιμο προς δημοσίευση και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανακοινωθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών», εξήγησε.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε το θέμα αποζημιώσεων και αν έχουν διαφοροποιηθεί τα ποσά, ο κ. Καδής τόνισε ότι «δεν αναφερόμαστε σε αποζημιώσεις αλλά σε κάποια αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία θα λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα της μείωσης της αξίας της γης συνεπεία του τοπικού σχεδίου. Δεν μιλάμε για κάτι το οποίο θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλους τους ιδιοκτήτες της περιοχής Ακάμα αλλά σε αυτούς οι οποίοι είχαν προηγουμένως αναπτυξιακά δικαιώματα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση