ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Ακριβότερος κατά 24% ο επόμενος λογαριασμός ρεύματος

Ο Σύνδεσμος επαναφέρει την εισήγηση για επιβολή ανώτατης τιμής στο ρεύμα

ΚΥΠΕ

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών επαναφέρει την εισήγηση για επιβολή ανώτατης τιμής στο ρεύμα και ειδική φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα και διερωτάται γιατί οι αρμόδιοι και κάποια κόμματα δεν τοποθετούνται και επιλέγουν την σιωπή.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι τιμή του ρεύματος για την περίοδο Ιουνίου - Ιουλίου 2022 είναι αυξημένη κατά 71% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και ότι τον τον Ιούνιο / Ιούλιο 2022, οι καταναλωτές θα πληρώσουν 24% περισσότερα από ότι πλήρωσαν στον προηγούμενό τους λογαριασμό.

Ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωση αναφέρει πως με την επιβολή ανώτατης τιμής στην τιμή πώλησης του ρεύματος, αυτή η μεγάλη αύξηση του 24% θα μπορούσε να ανασταλεί, έστω και προσωρινά.

Αναφέρει εξάλλου ότι τα απροσδόκητα κέρδη από τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, υπολογίζονται στα 7 500 000 ευρώ και το Κράτος "παρουσιάζεται απρόθυμο να τα φορολογήσει και τα έσοδα από τη φορολόγηση να επιστραφούν στη μερίδα των καταναλωτών που σήμερα πραγματικά διεξάγει αγώνα επιβίωσης".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση