ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύνδεσμος Τραπεζών: Αναγνωρίζονται οι προσπάθειες της Κύπρου

Δεσμεύεται για ακόμη πιο στενή και εντατική συνεργασία τόσο με αρμόδιες εποπτικές αρχές και φορείς,

Newsroom K

Η έκθεση της Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί ένα ακόμη, σημαντικό, βήμα προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης των προσπαθειών που η Κύπρος καταβάλλει προς ενίσχυση του νομικού και κανονιστικού πλαισίου, καθώς και των διαδικασιών που ακολουθούνται προς καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (AML), αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Τραπεζών.

Όσον αφορά ειδικότερα τον τραπεζικό τομέα, ο Σύνδεσμος με ιδιαίτερη ικανοποίηση επισημαίνει την αναγνώριση από την Moneyval τόσο για τις προσπάθειες που έχουν γίνει όσο και την πρόοδο που καταγράφεται από πλευράς τραπεζών σε πολλαπλά επίπεδα για τα θέματα AML. Την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος και τα μέλη του έχουν ξεκάθαρο προσανατολισμό προς περαιτέρω βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου στη βάση των συστάσεων της Moneyval.

Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος Τραπεζών δεσμεύεται για ακόμη πιο στενή και εντατική συνεργασία τόσο με αρμόδιες εποπτικές αρχές και φορείς, ανεξάρτητους οργανισμούς και κρατικές υπηρεσίες προκειμένου η ενίσχυση και η αποτελεσματικότητα του πλαισίου στην Κύπρο να διασφαλίζει τη διαφάνεια, την πάταξη της παρανομίας και τη βελτίωσης της αντίληψης που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Μιχάλης Καμμάς σχολιάζοντας την έκθεση της Moneyval τόνισε: «Τα θετικά σχόλια και βεβαίως οι συστάσεις που καταγράφονται στην έκθεση αποτελούν αφενός αναγνώριση όσων ο τραπεζικός τομέας έχει εφαρμόσει και πετύχει τα τελευταία χρόνια, αλλά και έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Η δέσμευση του Συνδέσμου και των τραπεζών μελών του είναι ξεκάθαρη και περιστρέφεται γύρω από την περαιτέρω αναβάθμιση του εποπτικού και κανονιστικού πλαισίου, την ακόμη μεγαλύτερη εκπαίδευση περισσότερων στελεχών στις τράπεζες και περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνολογίας για βελτιστοποίηση των διαδικασιών πάταξης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση