ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:44
 

Συνδικαλιστικές: Το ΔΣ της ΑΗΚ δεν αντελήφθη τους λόγους των κινητοποιήσεων

Για το ότι αγνοούν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους κατηγορούν την Αρχή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού έστειλαν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ, μεταφέροντας «την πικρία και αγανάκτηση του προσωπικού» για το ότι το ΔΣ δεν έχει αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους έχει εξωθήσει τους εργαζομένους σε κινητοποιήσεις.

«Αγνοείτε για πολλοστή φορά τα εξίσου σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους, τα οποία πολλάκις έχουν αναφερθεί γραπτώς στις επιστολές μας, για τις οποίες δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως απάντηση», αναφέρεται σε επιστολή, ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου.

Προστίθεται ότι το ΔΣ επικεντρώνεται αποκλειστικά «στο πρόβλημα που εσείς οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει αναφορικά με το Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης (ΤΙΠ), παραβιάζοντας μονομερώς και εξόφθαλμα τις Συλλογικές Συμβάσεις».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διερωτώνται αν το ΔΣ έχει συμμορφωθεί με την υπογραμμένη Συλλογική Σύμβαση και αν έχει καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το ποσό, που πηγάζει από την συμβατική σας υποχρέωση στο ΤΙΠ.

Επίσης ρωτούν κατά πόσο το ΔΣ έχει θέσει σε λειτουργία το Ταμείο Προνοίας Νεοεισερχομένων, για το οποίο έχουμε συνυπογράψει συμφωνία από τον Σεπτέμβριο του 2018 και έχει πληρώσει όλες τις κενές θέσεις που εκκρεμούν τόσα χρόνια σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΑΗΚ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι στη συνάντηση στις 2 Οκτωβρίου 2019 δεν έγινε διάλογος «αλλά στην ουσία μας μεταφέρατε προφορικώς τις ειλημμένες σας αποφάσεις στα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους, με τις οποίες είχαμε κάθετα διαφωνήσει τεκμηριώνοντας για ακόμη μια φορά τις θέσεις μας».

«Χαιρόμαστε που έστω και την υστάτη αντιλαμβάνεστε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη της ΑΗΚ και ο κρίσιμος ρόλος της για την οικονομία και την κοινωνία του τόπου, επιβάλλει σε όλους τη μέγιστη σύνεση και ευθύνη στη λήψη αποφάσεων» καταλήγει η επιστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X