ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Ικανοποίηση για την ψήφιση νόμου για αναστολή πληρωμής δανείων

Θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στους δανειολήπτες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρός Κώστας Μελάς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών ΣΥΠΡΟΔΑΤ εκφράζει την ικανοποίησή του για την ψήφιση του νόμου για την Λήψη Έκτακτων Μέτρων από Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς και Εποπτικές Αρχές.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρός του Κώστας Μελάς, η αναστολή της πληρωμής των δόσεων κεφαλαίου και των τόκων θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στους δανειολήπτες που λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που δημιουργήθηκε από την πανδημία, δεν θα έχουν εισόδημα να εξυπηρετούν τα δάνεια τους.

Είναι πολύ σημαντικό, προσθέτει επίσης, το ότι η μη πληρωμή των δόσεων για 9 μήνες, δεν θα καταστήσει τα δάνεια ως μη εξυπηρετούμενα. Εάν δεν ψηφιζόταν ο νόμος, προσθέτει, σίγουρα θα αντιμετωπίζαμε χειρότερες καταστάσεις αφού οι χωρίς εισόδημα δανειολήπτες δεν θα μπορούσαν να πληρώνουν τις δόσεις τους και θα έρχονταν αντιμέτωποι με άλλες συνέπειες.

Βάσει των δηλώσεων του Κεντρικού Τραπεζίτη, αναφέρει, το σύνολο των δόσεων κεφαλαίου και τόκων που θα ανασταλούν, θα προστίθενται στο υπόλοιπο του δανείου και δεν θα καθίστανται άμεσα πληρωτέα. Αυτό σημαίνει, αναφέρει, παράταση στον χρόνο αποπληρωμής του δανείου για όσο χρόνο θα διαρκέσει η περίοδος αναστολής που αυτό είναι το λογικό και δίκαιο.

Σε ό,τι αφορά τον ανατοκισμό, που αφορά τον τοκισμό των τόκων από τις ανασταλείσες δόσεις με τον οποίο θα χρεώνονται τα δάνεια, αναφέρουν ότι κατανοούν την θέση του Διοικητή σύμφωνα με την οποία το επιβάλλουν οι κανόνες για να μην καταχωρηθεί αυτόματα το δάνειο ως ΜΕΔ.

«Τα οφέλη όμως της αναστολής της πληρωμής των δόσεων από το ποσό του ανατοκισμού που θα κληθεί να πληρώσει ο δανειολήπτης, φαίνεται να είναι περισσότερα. Σημασία στο ποσό του ανατοκισμού έχει η πορεία του δανείου, δηλαδή σε πιο στάδιο βρίσκεται» προσθέτει.

«Για το θέμα αυτό, θα αναμένουμε λογικούς και δίκαιους τρόπους για αντιμετώπιση από το κράτος του κόστους αυτού που θα επωμιστούν οι δανειολήπτες οι οποίοι πράγματι επηρεάστηκαν από αυτή την κατάσταση», αναφέρει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ.

Παρόλο που ο νόμος καλύπτει όλους τους δανειολήπτες, ο Σύνδεσμος καλεί όλους όσοι τα εισοδήματα δεν επηρεάστηκαν, να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις τους. Σκοπός, αναφέρει, δεν είναι η καθολική παράταση στον χρόνο αποπληρωμής των δανείων κατά 9 μήνες αλλά η διευκόλυνση αυτών που επηρεάστηκαν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση