ΣΥΠΡΟΔΑΤ - Καυτηριάζει την αύξηση χρεώσεων που ανακοίνωσε η Ελληνική

Φόβοι για αύξηση των ΜΕΔ

ΚΥΠΕ

Φόβους για αύξηση των ΜΕΔ εκφράζει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) σε σχέση με την εξαγγελία της Ελληνικής Τράπεζας να αυξήσει τις χρεώσεις της, αρχές Ιανουαρίου του 2023.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ, δηλώνει ότι συμπορεύεται με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών Κύπρου που ανέδειξε πρώτος την εξαγγελία της Ελληνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο η κατάσταση αυτή έχει επιφέρει πρόσθετη επιβάρυνση στους Δανειολήπτες αφού το παρατεταμένα αυξημένο κόστος ζωής τους, καθιστά ορατό πλέον τον κίνδυνο να μην μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις τους όπως προηγουμένως.

Εκφράζοντας φόβους ότι η κατάσταση ως διαμορφώνεται θα επιφέρει, αύξηση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ( ΜΕΔ ), διατυπώνει τη θέση πως φαίνεται να μην έχει προβληματίσει σοβαρά την Κυβέρνηση αφού ουσιαστικά δεν έχει λάβει τα κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα ανακούφισης των πολιτών της.

Καλεί περαιτέρω όλους τους Δανειολήπτες να ζητήσουν άμεσα από το τραπεζικό τους ίδρυμα αναδιάρθρωση σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αναφέροντας ότι τα ΑΠΙ από την άλλη μεριά θα πρέπει «να αποφύγουν τις εκποιήσεις γι αυτήν την περίοδο εκτός κι αν είναι κάτι αναγκαίο και να εγκύψουν στις αναδιαρθρώσεις όπως είναι υποχρέωση τους».

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση