ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:48
 

Αξιολογούνται παράπονα για την συμπεριφορά των Τραπεζών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών Κύπρου οι τράπεζες αγνοούν εντελώς τα πρωτοφανή γεγονότα του 2013

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε αξιολόγηση όλων των παραπόνων σε σχέση με την συμπεριφορά των τραπεζών προς τους δανειολήπτες που δέχθηκε ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών Κύπρου (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) από την ίδρυσή του το 2011 (γύρω στις 100.000 παράπονα), προχώρησε ο σύνδεσμος.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΠΡΟΔΑΤ, η συμπεριφορά των τραπεζών, οι οποίες αξιολογούνται με βαθμολογία από το 1 μέχρι 10 (πολύ κακή μέχρι εξαιρετική), διαφοροποιείται αναλόγως των εξασφαλίσεων που έχουν, ή αναλόγως της οικονομικής κατάστασης των δανειοληπτών και των εγγυητών. Οι δανειολήπτες καλούνται να απαντήσουν σε σχέση με την χειρότερη τράπεζα γενικά, την ανταπόκριση της τράπεζας τους σε επιστολές – ερωτήματα, την προσπάθεια για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, την συμπεριφορά κατά τις επισκέψεις, τον εκφοβισμό, την άσκηση αθέμιτης πίεσης, την παραχώρηση λανθασμένων ή παραπλανητικών πληροφοριών και την ευελιξία που έχει η τράπεζα τους.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρεται ότι «οι τράπεζες αγνοούν εντελώς τα πρωτοφανή γεγονότα του 2013 και συμπεριφέρονται ως εάν οι δανειολήπτες πρέπει οπωσδήποτε να χάσουν τα πάντα, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να χάσουν όσο το δυνατόν λιγότερα» και προστίθεται ότι «αυτό στο τέλος θα καταστρέψει την οικονομία της Κύπρου». Αναφέρεται επίσης ότι «η πρόσφατη νομοθεσία (Ιούλιος 2018) αποστέρησε από τους δανειολήπτες το δικαίωμα να αποταθούν στο Δικαστήριο και να υπερασπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο την περιουσία τους, και οι τράπεζες εκμεταλλεύονται στο μέγιστο τα υπερόπλα που τους έχουν δοθεί».

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει ακόμη ότι «οι τράπεζες προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι παρά τις αυθαιρεσίες και καταχρήσεις τους, το γεγονός ότι οι δανειολήπτες υπέγραψαν τις συμφωνίες τις καθιστά νόμιμες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X