ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα βρήκαν ΕΤΥΚ και Ελληνική στα εργασιακά

Υπογράφηκε η συλλογική σύμβαση για 2019 – 22 και συνεπώς θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τα 2023 – 25

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΕΤΥΚ και Ελληνικής Τράπεζας για τα έτη 2019 – 2022. Από εδώ και πέρα, αναμένεται να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις της Οργάνωσης με τον Σύνδεσμο Τραπεζών για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης για τα έτη 2023 - 25.

Σύμφωνα με επίσημη εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, με τη συμφωνία που υπογράφηκε, αναφέρεται πως, «δίνεται η ευκαιρία να αρθούν μερικές σοβαρές αδικίες που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Ελληνικής Τράπεζας και σταδιακά να οδηγηθούμε όλοι στην αποκατάσταση του δικαίου αλλά και στην ειρηνική συνεργασία Εργαζομένων – Διοίκησης, ούτως ώστε με περισσότερες ελπίδες να αναζητήσουμε ένα καλύτερο μέλλον ιδιαίτερα εν’ όψη και των αναμενόμενων εξελίξεων των εξαγορών που αναμένονται».

Η ΕΤΥΚ επισημαίνει πως, «η συμφωνία δημιουργεί θετικές προϋποθέσεις τόσο για την ίδια την Ελληνική Τράπεζα αλλά και την EUROBANK, που έμμεσα είναι εμπλεκόμενη, αλλά και την τυχόν ολοκλήρωση της αγοράς της CNP Insurance Holdings από την Ελληνική Τράπεζα που σε κάποιο στάδιο πιθανότατα να καταλήξει στην EUROBANK».

Συνεπώς, κατά την Οργάνωση, με βάση τα πιο πάνω, η συμφωνία υπήρξε πολύπλευρη και πολυδιάστατη, αφού έχει μεγαλύτερο βάθος απ’ ότι φαίνεται επιφανειακά.

Όπως σημειώνεται σχετικά, τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει η σύμβαση θα τηρηθούν αυστηρά, αφού και αν ακόμη σημειωθεί καθυστέρηση στην υλοποίηση, η Τράπεζα είναι αυστηρά δεσμευμένη να την υλοποιήσει με αναδρομική ισχύ για όλους.

Ευχαριστίες στον Υπουργό

«Η ηγεσία της Οργάνωσής μας νοιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Παναγιώτου για την τεράστια συμβολή του στη συνομολόγηση της συμφωνίας καθώς και τους υπηρεσιακούς λειτουργούς του Υπουργείου που χωρίς τη συμβολή τους η προσπάθεια ανανέωσης της σύμβασης θα κατέληγε σε αδιέξοδο», αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Επίσης, η ΕΤΥΚ ευχαριστεί και τη Διοίκηση της Τράπεζας για την –όπως περιγράφει- καλόπιστη προσέγγιση που έδωσε επιτέλους την ευκαιρία να καταλήξουν σε συμφωνία. 

«Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του Προέδρου της Τράπεζας κ. Π. Χριστοδούλου και του επιτελείου του. Ευχόμαστε επίσης η συμπόρευση αυτή της ΕΤΥΚ με τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να μην είναι μια μεμονωμένη χειρονομία, αλλά η αφετηρία μιας νέα μακροχρόνιας καλόπιστης συνεργασίας που θα επιφέρει κέρδος τόσο στην ίδια την Ελληνική Τράπεζα αλλά και στο προσωπικό τους», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση