ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα ζητήματα στην Tesla «απειλούν την αυτοκρατορία του Μασκ»

Ολες οι εταιρείες του Ελον Μασκ περνούν δύσκολη περίοδο λόγω προβλημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία του

Kathimerini.gr

Τα προβλήματα στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Ελον Μασκ απειλούν τη σταθερότητα και των άλλων επιχειρήσεών του γράφει σήμερα, Πέμπτη, το πρακτορείο Bloomberg.

Σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα ζητήματα στην Tesla «απειλούν την αυτοκρατορία του Μασκ».

Οπως σημειώνει, η Tesla είναι «σε αναστάτωση», με συνεχείς απολύσεις και κλονισμένο το ηθικό των εργαζομένων. Επιπλέον, οι μετοχές της εταιρείας πέφτουν, οι πωλήσεις είναι στάσιμες, ενώ ορισμένοι επενδυτές πιστεύουν ότι ο επικεφαλής της αποσπάται από άλλες ασχολίες.

«Η επίδοση της Tesla τον περασμένο χρόνο και η αποχώρηση βασικών μελών της διευθυντικής ομάδας δείχνουν ότι η κατάσταση δεν εξελίσσεται όπως είχε προγραμματιστεί και πως ο κίνδυνος για τους επενδυτές αυξάνεται», δήλωσε ο Αϊβαν Φρίσμπεργκ, διευθυντής βιώσιμης ανάπτυξης στην Amalgamated Bank.

Παράλληλα, το Bloomberg τονίζει ότι παλαιότερα, όταν τα πράγματα πήγαιναν καλά σε όλους τους οργανισμούς, οι επενδυτές δεν ανησυχούσαν για τις πιθανές δυσκολίες που συνδέονται με το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες διοικούνταν από ένα άτομο.

Εκτός από την Tesla, ο κ. Μασκ διευθύνει άλλες πέντε εταιρείες. Υπό την ηγεσία του βρίσκονται η SpaceX, η οποία παράγει διαστημική τεχνολογία, η startup τεχνητής νοημοσύνης xAI, η εταιρεία νευροτεχνολογίας Neuralink, η εταιρεία κατασκευής τούνελ The Boring Company, καθώς και η πλατφόρμα X (το πρώην Twitter).

Καταψήφιση αμοιβής

Παράλληλα το Calpers, το μεγαλύτερο κρατικό δημόσιο ταμείο κοινωνικής ασφάλισης στις ΗΠΑ, σχεδιάζει να καταψηφίσει ένα προτεινόμενο πακέτο αμοιβής 56 δισ. δολαρίων για τον κ. Μασκ, σε μια ισχυρή ένδειξη αντίθεσης από έναν μεγάλο επενδυτή.

«Από σήμερα, χωρίς τη συζήτηση που δεν έχει γίνει ακόμη με την Tesla, δεν σκοπεύουμε να ψηφίσουμε υπέρ αυτής της πρότασης», δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξή της στο CNBC η Μάρσι Φροστ, διευθύνουσα σύμβουλος του ταμείου συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων της Καλιφόρνια.

«Δεν πιστεύουμε ότι η αποζημίωση είναι ανάλογη με την απόδοση της εταιρείας», πρόσθεσε.

Η σχετική ψηφοφορία για την αμοιβή του δισεκατομμυριούχου αναμένεται στις 13 Ιουνίου.

Ο κ. Μασκ επέκρινε τις δηλώσεις της κ. Φροστ, λέγοντας σε μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ότι το συνταξιοδοτικό ταμείο «δεν τηρεί τον λόγο του».

Πηγή: Bloomberg

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση